România, lovită de ninsori. Zonele unde va ninge cu putere

Ultima actualizare:

Odată cu schimbarea anotimpului, România se pregătește să primească oaspeți reci și pufoși - ninsorile abundente care vor acoperi țara în zilele următoare. Administrația Națională de Meteorologie anunță că frigul și zăpada își vor face prezența resimțită în toate regiunile, cu implicații semnificative asupra vremii.

România, lovită de ninsori. foto: arhiva.
România, lovită de ninsori. foto: arhiva.

Ninsori însemnate și temperaturi scăzute

În această dimineață, un covor alb își face apariția în zonele de munte și în jumătatea de sud a Moldovei, transformând peisajul într-un tablou de iarnă. Crișana, Maramureș, Transilvania și Muntenia se confruntă cu precipitații mixte, în timp ce Oltenia și Dobrogea au parte de ploi. Vântul suflă moderat, intensificându-se ușor în anumite zone.

Ce s-a anunțat pentru zilele următoare

Vremea în România va rămâne predominant închisă, cu temperaturi diurne ce vor coborî sub mediile multianuale în special în estul și sud-estul țării. Valorile termice maxime se vor situa în general între -1 și 5 grade, iar cele mai scăzute vor fi înregistrate în jumătatea de nord a Moldovei.

În continuare, ninsorile vor persista în zonele montane și în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va forma un strat nou de zăpadă. Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea vor experimenta precipitații mixte, în timp ce zonele deluroase din Banat și Crișana vor avea parte de lapoviță și ploi.

Ninsori și lapoviță în București

În capitală, la această oră, cerul este acoperit, iar ploaia slabă își face simțită prezența. Temperatura, la ora 5 dimineața, era de 1 grad Celsius. Temperaturile maxime pentru ziua de astăzi vor ajunge la 1-2 grade Celsius, iar precipitațiile vor fi mixte. Se anunță ninsori și lapoviță.

Prognoze meteo pentru următoarele săptămâni

Meteorologii au oferit o perspectivă asupra vremii pentru săptămânile următoare. În intervalul 4-11 decembrie, se așteaptă temperaturi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, cu regimul pluviometric local excedentar în sud-est și deficitar în nord-vest. În săptămânile ulterioare, se prognozează temperaturi mai ridicate decât cele normale, cu cantități excedentare de precipitații în regiunile nord-vestice.

În concluzie, România se pregătește să înfrunte zile reci și bogate în precipitații. Fie că te bucuri de zăpada care îmbracă orașele în alb sau te pregătești pentru o perioadă mai rece, fii la curent cu prognozele meteo pentru a te adapta schimbărilor și a face față condițiilor capricioase ale iernii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
06 2021 11 03 21 38 59 2 jpg
Frații Tate - Andrew și Tristan Tate FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca
dinți, zâmbet  sursa   shutterstock jpg
cirese jpg
O lucrare rar cântată în România:  monumentala Simfonie nr  2 de Sibelius, la Sala Radio jpeg
image png
image png
conductor metrorex  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net