Un val de aer rece a lovit România. La ce temperaturi extreme să ne așteptăm. Anunțul ANM

Un val de aer rece a lovit România. Avem parte de temperaturi în scădere, cu zăpadă și ger în mai multe regiuni din țară. Meteorologii au anunțat unde vor cădea ninsori.

De ce temperaturi vom avea parte în următoarea perioadă Foto: Shutterstock
De ce temperaturi vom avea parte în următoarea perioadă Foto: Shutterstock

Ce anunță meteorologii

„Masa de aer rece a coborât în zona țării noastre, astfel încât astăzi, cel puțin în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu au mai depășit 4 grade Celsius la amiază, după cele 15-16 și chiar 20 de grade Celsius în partea vestică, ieri. 

De mâine, această masă de aer va cuprinde și zona de sud și sud-est a țării, astfel încât debutul săptămânii va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Vorbim despre maxime de 3-4 grade, inclusiv în Capitală, iar minimele vor fi de -11 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei. De la mijlocul săptămânii, temperaturile vor mai crește și ne vom apropia de cele normale pentru această perioadă. Vorbim despre maxime între 1 și 8 grade și minime între -5 până la 5 grade", a declarat meteorologul Elena Mateescu, scrie Digi24.ro. 

Unde vor cădea ninsori

„Însă tot de la mijlocul săptămânii vor fi și precipitații. Va ninge în zona montană, vor predomina ninsorile dar nu excludem să avem și în zonele joase de relief precipitații sub formă de ploaie și lopoviță, pentru că temperaturile scăzute vor favoriza acest context, în condițiile în care un nou ciclon se va forma în Mediterană", a mai explicat meteorologul.

La ce temperaturi să ne așteptăm de Crăciun 

„Datele pentru 18-25 decembrie, săptămâna Crăciunului, arată o săptămână cu temperaturi apropiate de normal. În schimb, între 25 și 1 ianuarie temeperaturile vor fi puțin mai mari decât cele normale pentru acea perioadă. Cu siguranță lucrurile se mai pot schimba, suntem încă departe. Ne-am obișnuit cu o atmosferă în dinamică și cu contexte sinoptice atât de diferențiate prin aceste alternanțe de la o zi la alta, fie că vorbim despre perioade foarte călduroase, fie că vorbim despre perioade reci, în care trecem de la 20 de grade la 2-3 grade în doar 24 de ore", a punctat Elena Mateescu. 

image
image
image
image
image
image
copac jpg
camera hotel png
sala de clasa jpeg
image png
man 4134645 1280 jpg
 Carmen Brumă (46 de ani) este profesoară atunci când vine vorba de fitness și alimentație sănătoasă
Imparatul Traian FOTO Shutterstock jpg
uraniu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net