Ce se întâmplă cu vremea în România! Când vine gerul în țara noastră și care sunt zonele unde vor fi ninsori

Vremea continuă să se răcească în țara noastră! O masă de aer rece va pătrunde în România din vest, iar maximele înregistrate în zonele de nord și nord-vest ale țării nu vor mai depăși 2 – 3 grade Celsius.

Vremea se răcește în România / foto: Shutterstock
Vremea se răcește în România / foto: Shutterstock

Cu toate acestea, potrivit celor de la adevarul.ro, în sud și sud-est, temperaturile rămân peste valorile normale ale acestei perioade, adică peste 0 – 9 grade. Începând de luni, vom putea sesiza o ușoară răcire a vremii, potrivit meteorologului Oana Păcuraru.

„Treptat, masa de aer rece va cuprinde toate regiunile. Luni, vom avea o vreme mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an, în toată țara”, a spus aceasta, potrivit sursei citate. Însă, se pare că odată ce vom ajunge la mijlocul săptămânii, temperaturile vor mai crește, așa că ne vom încadra, în sfârșit, în valorile normale pentru perioada de început de iarnă.

„Și precipitațiile, care sunt de așteptat, de altfel, slabe cantitativ și pe arii restrânse, vor fi la început sub formă de ploaie, însă pe măsură ce vremea se va răci, acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare”, mai spune meteorologul Oana Păcuraru.

Ce se întâmplă cu vremea în România

Astăzi (3 decembrie), experții de la ANM ne avertizează că vremea se va mai răci, mai ales în zonele de nord-vest ale României. Vom avea parte și de înnorări temporare, iar local vor fi precipitații slabe, sub formă de ploaie în sud-est, în timp ce în vest, nod-vest, centru, dar și în regiunile subcarpatice din Oltenia și Muntenia, vor fi precipitații mixte.

În Capitală, vremea de duminică nu va fi una tocmai potrivită pentru plimbări în aer liber. Temperaturile scad semnifiativ față de zilele trecute, iar maximele nu vor trece de 10 – 11 grade Celsius. În ce privește minimele, acestea pot coborî chiar și la 0 grade.

Vremea în București continuă să se răcească și luni, când maximele nu vor trece de 3 – 4 grade. Noaptea putem avea parte chiar și de temperaturi sub pragul de 0 grade, mai precis, între -5 și -2 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net