Când putem mânca pește în postul Crăciunului! Datele când este dezlegare la pește în decembrie 2023

Deja ne aflăm în mijlocul Postului Crăciunului, iar pentru unii dintre credincioși, poate fi o provocare destul de mare să se abțină de la produsele lor favorite. Din fericire, de-a lungul acestui post există și nenumărate dezlegări la pește, cât și la ulei și vin!

Sunt multe dezlegări la pește în acest post / foto: Pexels
Sunt multe dezlegări la pește în acest post / foto: Pexels

Poate că unii dintre noi vom fi surprinși atunci când ne dăm seama cât de repede trece timpul, însă o scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne aflăm cam la jumătatea Postului Crăciunului! Aceată perioadă de 40 de zile este una în care toți credincioșii creștini se abțin de la anumite produse și petrec cât mai mult timp posibil în rugăciune, pentru a se pregăti spiritual pentru sărbătorirea Nașterii Domnului.

După cum probabil că deja știm, acest post a început încă de pe data de 14 noiembrie, iar utima zi în care va trebui să postim este pe 24 decembrie. Aceată perioadă este una dintre cele mai importante din calendarul ortodox, potrivit celor de la Antena 3 CNN. Iar, din fericire pentru pofticioșii dintre noi, Postul Crăciunului este considerat unul ușor, datorită numărului mare de dezlegări la pește, ulei și vin!

Când putem mânca pește în timpul postului

Ei bine, în această perioadă, avem diferite ocazii în care putem profita de dezlegarea la pește, pentru a ne înfrupta din unele preparate pe care poate că în mod normal le consumăm adesea. Chiar astăzi (2 decembrie), de ziua Sfântului Prooroc Avacum, este dezlegare!

Urmează pe 3 decembrie (Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica), 4 decembrie (Sfânta Muceniță Varvara), 5 decembrie (Sfântul Sava cel Sfințit), 6 decembrie (Sfântul Ierarh Nicolae), 7 decembrie (Sf. Mc. Filofteia de la Curtea de Argeș), 9 decembrie (Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana), 10 decembrie (Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf), 12 decembrie (Sfântul Spiridon), 13 decembrie (Sfântul Ierarh Dosoftei), 16 decembrie (Sfântul Proroc Agheu), 17 decembrie (Sfântul Proroc Daniel), iar, în final, pe 18 decembrie (Sf Cuv. Daniil Sihastrul).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
restaurant jpg
masa de paste shutterstock jpg
1 mai comunism historia ra jpg
cal pitic coada uriasa sweetie cartea recordurilor jpg
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net