Ce conține, de fapt, salamul de Sibiu. Puțină lume știe adevărul despre acest produs
Salamul de Sibiu este unul dintre cele mai iubite produse de la noi, nu degeaba este recunoscut peste hotare ca fiind un produs unic românesc având indicație geografică protejată. Cu o istorie de mai bine de 100 de ani, salamul de Sibiu este îndrăgit de majoritatea dintre noi, însă de-a lungul timpului a creat și controverse. Ce conține, de fapt, acest produs mult iubit, aflați acum!
Nu de puține ori au existat voci care au acuzat faptul că salamul de Sibiu, acest produs considerat în comunism un lux, ar conține carne de cal, iar specialiștii și-au tot dat cu părerea despre asta.
„Cutuma are un sâmbure de adevăr. La 1900 nu existau aceste membrane pe care le utilizăm noi astăzi și se utilizau membranele naturale. Membrana în care se umplea salamul de Sibiu era de cal.
Era o membrană naturală care dădea un gust ușor diferit. Se matura foarte mult, nu existau sisteme de climatizare și dura undeva la nouă luni de zile facerea acestui salam”, a spus președinta Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu, Carmen Gavrilescu, pentru Turnul Sfatului.
„Mai facem și astăzi acest salam, în membrană de cal. Noi le numim ediții de colecție și le facem o dată sau de două ori pe an tocmai pentru a păstra tradiția și a duce mai departe și pentru copiii noștri această poveste interesantă și zicem noi, ușor picantă. Noi am lansat anul trecut una dintre aceste ediții și a avut mare succes”, spune președinta Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu, potrivit sursei citate.
Lista ingrediente
Ei bine, salamul de Sibiu este realizat din carne de porc de la animale ajunse la maturitate și slănină tare. Unele informații spun că acesta poate conține chiar și usturoi. În plus acesta mai conține ienibahar, piper alb, zahăr, sare, azotat de potasiu și membrane naturale (mațe de cal) sau membrane artificiale.