România, grupă norocoasă la EURO 2024. Programul meciurilor pentru tricolori: „Am putea să mergem mai departe”

Ultima actualizare:

România are o grupă accesibilă la EURO 2024! Sâmbătă, 2 decembrie, grupele pentru Campionatul European din 2024 au fost decise la Hamburg, iar „tricolorii” au aflat ce adversari vor avea de înfruntat în acceastă vară!

România, grupă norocoasă la EURO 2024
România, grupă norocoasă la EURO 2024

Grupa României la EURO 2024

Tragerea la sorți pentru grupele Campionatului European din 2024 s-a terminat, iar naționala României a fost extrasă în grupa E, unde va întâlni Belgia, Slovacia, dar și câștigătoarea play-off-ului B, care încă nu a fost decis.

Opțiunile pentru acest play-off sunt Ucraina (de departe cel mai dificil adversar posibil pentru România), Israel (națională pe care am înfruntat-o și în calificări), Islanda, iar, în final, poate cel mai accesibil adversar, Bosnia Herțegovina.

În același timp, grupa B s-a dovedit a fi o adevărată „grupă a morții”. Aici se vor înfrunta Spania, Croația, Italia (câștigătoarea ediției precedente), cât și Albania. Grupa A este și ea una plină de spectacol! Germania (gazda turneului) va juca cu Scoția, Ungaria și Elveția și este foarte greu de spus care dintre aceste echipe vor merge mai departe!

Programul meciurilor României la EURO 2024

Nationala din Romania dupa meciul cu Elvetia (Sportpictures) jpg

Grupele Campionatului European 2024 au fost decise la Hamburg, iar Mitică Dragomir se declară încrezător în șansele țării noastre. 

„A tras-o tata lui Edi. El a tras grupa asta cu cruciulița în mână. E o grupă accesibilă. Am putea să mergem mai departe. Nici dacă făceam noi programul nu puteam să-l tragem mai bine. E bine că nu începem cu Belgia care ne dădea vreo trei goluri. Grupa este foarte ușoară, așa cum am avut și la calificări”, a precizat Mitică Dragomir într-o intervenție la Prima Sport.

România va întâlni cel mai tare adversar în al doilea meci de la Campionatul European de Fotbal 2024:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Grupele Euro 2024

Grupa A

Germania 

Scoția

Ungaria

Elveția

Grupa B

Spania

Croația

Italia

Albania

Grupa C

Slovenia

Danemarca

Serbia

Anglia

Grupa D

Play-off A (Polonia, Țara Galilor, Finlanda, sau Estonia)

Olanda

Austria

Franța

Grupa E

Belgia

Slovacia

România

Play-off B (Israel, Bosnia și Herțegovina, Ucraina, sau Islanda)

Grupa F

Turcia

Play-off C (Georgia, Grecia, Kazahstan, sau Luxemburg)

Portugalia

Cehia

Marile favorite pentru Euro 2024

Campionatul European va fi organizat în Germania, motiv pentru care această națională a și fost califiată automat, în grupa A. Meciul de deschidere urmează să fie Germania - Scoția, pe 14 iunie 2024, iar marea finală va avea loc fix peste o lună, pe 14 iulie, pe Olympiastadion, în Berlin. Acest stadion este casa echipei Hertha BSC și are o capacitate de 70.000 de oameni.

Iar în privința marilor favoriți pentru a câștiga trofeul, există câteva nume care au impresionat, în calificări. După cum ne putem aștepta, Franța este, mai mult ca sigur, opțiunea cea mai „evidentă”, atunci când discutăm despre un posibil câștigător. Cu un lot de vis, care îl are în frunte pe Kylian Mbappe, cât și un selecționer obișnuit cu cele mai mari ocazii (Didier Deschamps), francezii par a fi marii favoriți din 2024.

Alături de ei, Portugalia a impresionat în calificări, iar Ronaldo cu siguranță va încerca să mai adauge un trofeu internațional în palmares, mai ales că acesta poate fi ultimul său astfel de turneu. Anglia este o altă mare favorită, însă controversele iscate de către jucătorii aleși de selecționerul Gareth Southgate par să pună în dubii șansele celor „Trei Lei”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net