Prognoza meteorologică pentru sărbători. Vom avea, în sfârșit, sărbători cu zăpadă?

Ultima actualizare:

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a vorbit la România TV, oferind detalii despre fenomenele meteo care vor afecta România în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Vom avea zăpadă de Crăciun? Foto: arhiva.
Vom avea zăpadă de Crăciun? Foto: arhiva.

Schimbări de temperaturi și precipitații

Elena Mateescu a început prin a discuta despre evoluția temperaturilor în zilele următoare: ”Mâine, chiar dacă temperaturile vor mai crește ușor la nivelul maximelor și vom vorbi de temperaturi cuprinse între 1 și până la 9 grade. Aceasta înseamnă, însă, că ne apropiem de normalul termic al datei din calendar. Însă, de joi, o nouă răcire va fi de interes pentru că vom discuta de maxime între 0 și cel mult 5 – 6 grade. Minime negative preponderent în toată țara, în zonele depresionare vom avea temperaturi spre -8 grade până la cel mult 1-2 grade pe litoral".

În ceea ce privește precipitațiile, șefa ANM a indicat că la munte vor predomina ninsorile, iar în restul zonelor mai joase de relief, în special în partea de centru și sud-est a țării, se vor înregistra precipitații mixte. De asemenea, a subliniat că există posibilitatea de precipitații slabe sub formă de ninsoare și în Capitală, mai ales că temperaturile rămân negative.

Sărbători cu Zăpadă?

Când a fost întrebată despre probabilitatea ca în Capitală să existe zăpadă de sărbători, Mateescu a răspuns că este încă prea devreme pentru a face astfel de predicții, dar că datele pentru săptămâna 18-25 decembrie indică valori termice apropiate de normal, ceea ce ar însemna că există o probabilitate de a avea și precipitații sub formă de ninsoare, mai ales la munte.

Prognoza pentru Crăciun și Revelion

Despre perioada Crăciunului și Revelionului, directorul ANM a menționat că vom avea parte de o săptămână destul de caldă, dar a atras atenția asupra schimbărilor bruște ale vremii specifice debutului iernii 2023-2024. Deși inițial s-au înregistrat temperaturi de 21 de grade Celsius, acestea au coborât rapid la valori de 4-5 grade Celsius.

Elena Mateescu a subliniat că situația meteorologică se poate schimba rapid, iar prognoza pentru sărbători ar putea fi ajustată în funcție de evoluția condițiilor atmosferice. Prin urmare, păstrarea flexibilității și urmărirea actualizărilor meteorologice regulate sunt esențiale în această perioadă.

Cu toate că este prea devreme pentru detalii precise, declarațiile șefei ANM oferă o imagine generală a condițiilor meteo așteptate în România în perioada sărbătorilor de iarnă. Păstrarea unei atitudini precaute și adaptabile este recomandată pentru a face față schimbărilor rapide ale vremii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Akkadian FOTO wikipedia jpg
Proiect construcție casă FOTO Shutterstock
Bucureștiul VEchi jpg
preot freepik jpg
foto jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net