Anunț important! Cine sunt vârsnicii care nu trebuie să plătească niciun ban la facturile de căldură

Ministrul Muncii a reiterat angajamentul față de persoanele vulnerabile, asigurându-le că sprijinul din partea statului va continua fără întreruperi. Astfel, cetățenii nu sunt nevoiți să se îngrijoreze cu privire la plata facturilor de energie.

 Cine sunt vârsnicii care nu trebuie să plătească niciun ban la facturile de căldură / foto: arhiva
Cine sunt vârsnicii care nu trebuie să plătească niciun ban la facturile de căldură / foto: arhiva

Conform comunicatului emis de Ministerul Muncii, până la data de 1 martie 2024, pensionarii și persoanele cu venituri reduse vor beneficia de un program de compensare a facturilor la încălzire, care poate fi ajustat în funcție de nivelul veniturilor lor, cu posibilitatea unei ajustări de până la 100%.

Această măsură se aplică inclusiv persoanelor care au depus cereri în 2023 și au depășit plafonul de acordare datorită indexării cu 13,8% a pensiilor.

Cine sunt beneficiarii ajutorului de încălzire

Beneficiarii ajutorului de încălzire acordat în toamna anului 2023, inclusiv cei care folosesc lemn de foc, vor continua să primească sprijinul și în primăvara anului 2024. Cererile rezolvate în toamna anului 2023, în special cele legate de sumele alocate pentru achiziționarea de lemne de foc, se vor menține în plată în aceleași condiții și în primăvara anului 2024.

Noile criterii de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie, stipulate de Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), vor fi aplicate doar pentru solicitanții care au depus cereri de sprijin după data de 1 ianuarie 2024.

Această decizie a fost luată pentru a garanta că majorarea cu 13,8% a punctului de pensie, implementată începând cu începutul anului, nu va afecta drepturile deja stabilite și/sau plătite pentru ajutorul la încălzire, în special pentru cei care folosesc lemn de foc sau alte surse de energie solide sau petroliere.

Un nou sprijin financiar din partea statului

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că mii de români vor primi un nou sprijin financiar din partea statului, acesta urmând să fie acordat până la finalul anului.

Premierul Marcel Ciolacu a comunicat că Guvernul va restitui operatorilor de transport rutier licențiați în România o parte semnificativă din creșterea accizei la motorină. Această măsură va beneficia peste 4.000 de transportatori până la încheierea anului.

Marcel Ciolacu a subliniat importanța menținerii angajamentelor față de sectorul transporturilor, amintind și de alte inițiative precum reducerea prețurilor polițelor RCA. Prin decizia actuală, Guvernul își propune să compenseze impactul creșterii accizei la motorină pentru transportatorii rutieri, oferindu-le sprijinul necesar într-o perioadă dificilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sarmale in Japonia Captura Video HaiHui în doi jpg
image
image
image
image
image
image
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net