Anunțul extrem de important făcut de Ministrului Muncii, legat de salariile bugetarile și de tichetele pentru tineri: „Este foarte important..."

Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a abordat recent subiectul majorărilor de salarii pentru bugetari într-un interviu acordat Antena 3 CNN. De asemenea, a discutat despre necesitatea echității în sistemul de salarizare și a oferit detalii cu privire la o nouă lege a salarizării. În plus, ministrul a adăugat că anul acesta vor fi acordate vouchere pentru tineri, încurajând dezvoltarea competențelor cerute de angajatori.

Bani. Foto: arhiva.
Bani. Foto: arhiva.

Majorări de salarii în sectorul bugetar

Simona Bucura-Oprescu a subliniat importanța respectării angajamentelor asumate față de bugetari și a menționat că discuțiile cu sindicatele și patronatele continuă. Ea a adăugat că majorările salariale ar putea fi acordate în cadrul unei anvelope totale de 15%, dar doar după o analiză atentă.

„Este foarte important ca toate categoriile din sectorul bugetar să știe că ne ținem de cuvânt.Toate angajamentele pe care le-am luat au fost realizate.Încercăm să găsim soluții, astfel încât să existe armonie între ceea ce permite bugetul României și nevoia de echitate în sistemul de salarizare", a spus Simona Bucura-Oprescu.

Despre noua lege a salarizării

Ministrul Muncii a informat că se lucrează la o nouă lege a salarizării și a explicat că dialogul social cu angajatorii și sindicatele a fost în mare măsură finalizat. Ea a menționat că săptămâna viitoare intenționează să se întâlnească și cu reprezentanții din Educație.

„Ministerul Muncii lucrează la noua lege a salarizării. Într-o mare măsură, partea de dialog social cu angajatorii și cu sindicatele a fost făcută. Doar cu cei din Educație nu m-am întâlnit de când am început eu mandatul strict pe legea salarizării, pentru că domniile lor au avut o negociere înainte de venirea mea la Minister. Intenționez ca săptămâna viitoare să ne întâlnim și cu aceștia", a adăugat aceasta.

Vouchere pentru tineri

Ministrul Muncii a prezentat și măsurile viitoare menite să întărească piața muncii din România, menționând acordarea vouchere-lor pentru tineri în acest an. "Anul acesta, va fi finalizat un proiect prin care vom oferi vouchere pentru competențe tinerilor din România." Aceștia își vor putea dezvolta competențele digitale, lingvistice și competențele verzi".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net