Anunțul guvernului despre majorarea salariilor! Ce se întâmplă cu greva

Greva din învățământ continuă, rezolvarea conflictului dintre profesori și autorități părând a fi, în continuare, departe. Însă, cu puțin timp în urmă, Ministerul Muncii a publicat Proiectul de Ordonanță de Urgență în care se vorbește despre mărirea salariilor. Află alături de Click! ce spune documentul.

Simion Hăncescu a anunțat că greva va continua și luni
Simion Hăncescu a anunțat că greva va continua și luni

Greva din învățământ continuă, iar deja intrăm în punctul culminant al situației, deoarece examenele naționale se apropie cu pași repezi, iar situația trebuie să ajungă la o rezolvare pentru ca elevii să poată susține examenele.Ministerul Muncii a publicat cu puțin timp în urmă textul Proiectului de Ordonanță de Urgență. Iar, din start, situația nu pare prea bună, deoarece mărirea salariilor nu este menționată în document.

În timp ce majorările salariilor începând cu 1 ianuarie 2024 nu sunt menționate în textul documentului, ele apar, ce-i drept, în nota de fundamentare. OUG-ul spune că majorarea salariilor profesorilor, cât și a personalului didactic auxiliar din școli, va intra în vigoare odată cu 1 iunie (2023). Iar în privința sumei, este vorba despre o majorare cu 1.300 de lei, în timp ce personalul nedidactic va beneficia de o creștere a plății de doar 400 de lei.   

Greva continuă și luni

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, a declarat deja că, greva din sistemul de învățământ, va continua și luni (12 iunie). Pe lângă acesta, Marius Nistor, lider al Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat și el că luni va urma ca profesorii să comunice guvernului poziția pe care o au față de schimbările propuse. Anunțul acestora ar trebui să aibă loc în jurul orei 10.

Guvernul a aprobat deja mai multe măsuri, menite să simplifice finalul de an școlar, pentru a fi posibil ca elevilor să li se încheie mediile. De exemplu, numărul minim de note necesare a fost redus la două, în timp ce probele orale din cadrul Bacalaureatului au fost eliminate. Evaluarea națională din clasa a VI-a a fost, de asemenea, eliminată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net