Anunț de ultimă oră din partea Ligiei Deca. Ce se va întâmpla cu examenele naționale din acest an

Ultima actualizare:

Greva din sistemul de învățământ continuă, iar la mijlocul conflictului dintre profesori și guvern sunt prinși elevii. Iar pentru cei care sunt în anii terminali și trebuie să susțină examenele naționale, situația începe să devină una critică. Ligia Deca a făcut un anunț de ultimă oră în acest sens.

Ligia Deca spune că examenele naționale vor fi date la timp
Ligia Deca spune că examenele naționale vor fi date la timp

Greva din sistemul de învățământ nu dă niciun semn că s-ar apropia de final, ba mai mult, sindicaliștii au anunțat deja că ea va continua și mâine (12 iunie). Iar între conflictul dintre profesori și guvern, cei care au de pierdut cel mai mult sunt elevii, care au fost prinși la mijloc între cele două tabere. Însă, copii care se află în anii terminali, și trebuie să dea examenele naționale în perioada următoare, deja privesc cu ceva teamă mersul grevei.

Perspectiva ratării examenelor, de exemplu cel de Bacalaureat, nu este deloc una care să îi încânte pe elevi, iar Ministrul Educației, Ligia Deca, a venit astăzi cu o declarație în acest sens: „problele scrise de la Evaluarea Natională și de la Baclaureat se vor susține normal, conform calendarului actual”, a spus aceasta, în timpul ședinței de guvern. Ba chiar mai mult decât atât, pentru evitarea paralizării întregului sistem de învățământ, autoritățile au pregătit mai multe decizii de urgență, potrivit celor de la adevarul.ro.

Ce decizii pregătește Guvernul

Conform declarației Ligiei Deca, Ministerul Educației a pregătit un OUG care urmează să echivaleze competențele orale de la Bacalaureat cu notele din liceu. Astfel, elevii ar rămâne doar cu probele scrise. A două măsură se referă la examenul de titlularizare, la care va rămâne doar proba scrisă. Astfel, nu va mai fi nevoie de inspecțiile școlare, deoarece aceastea au fost imposibile în această perioadă. În final, Ministerul dorește anularea evaluării naționale din clasa a VI-a.

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, a declarat că greva profesorilor va continuă și luni (12 iunie). De asemenea, Marius Nistor, lider al Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a precizat faptul că luni la ora 10 profesorii vor comunica guvernului poziția lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net