Ofertă nouă pentru profesori: salarii mai mari și prime anuale din 2024! „Lăsăm colegii să hotărască”

Guvernul le-a mai făcut o ofertă profesoriilor care se află în grevă de aproape trei săptămâni prin care propune noi majorări de salarii.

Greva profesorilor continuă / foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Greva profesorilor continuă / foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Așadar, reprezentații sindicatelor din învățământ au primit, cel puțin la nivel declarativ, promisiuni de salarii mai mari și vouchere în valore de 1.500 de lei net în fiecare an, în luna octombrie, până în anul 2027, plus creșteri de salarii de la începutul anului 2024.

„În urma discuţiilor purtate, Guvernul a avansat o nouă variantă, în sensul în care creşterea de la 1 ianuarie 2024 ar trebui să fie de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare şi 1.500 de lei acordaţi în 5 octombrie, bani din fonduri europene, bani care vor fi acordaţi anual până în 2027”, a declarat Marius Nistor, vineri, pentru News.ro.

Întrebat dacă de aceste beneficiii în luna octombrie ar urma să beneficieze toate categoriile de personal din sistemul de educaţie, nu doar personalul didactic, liderul FSE „Spiru Haret” a răspuns că „nu s-a intrat în amănunte” pe acest aspect în cadru discuţiilor care au avut loc vineri, la Guvern.

Mai mult, întrebat dacă consideră drept mulţumitoare propunerile venite din partea Executivului, Marius Nistor a răspuns că cei care trebuie să fie mulţumiţi sunt colegii săi.

„Eu nu exprim păreri personale, eu reprezint o structură sindicală, sunt seci de mii de oameni acolo, e trebuie să fie mulţumiţi, nu eu. Astăzi este grevă, mai departe colegii hotărăsc, în cunoştinţă de cauză”, a adăugat Nistor.

Cum arată oferta primită de profesori

Simion Hăncescu, liderul FSLI, spune că oferta Executivului mai cuprinde o majorare, începând cu 1 ianuarie 2024, de 45% din diferența din maximum din grilă și salariile de la 1 iunie.

Noua ofertă a Guvernului pentru profesori:

- din acest an, prime de 1.500 de lei net timp de patru ani, în fiecare an, în luna octombrie, până în anul 2027

- de la 1 ianuarie 2024, 45% majorare la salariu.

Decizia ministerului Educației care îi va afecta pe profesorii greviști

Tot vineri, ministerul Educației a transmis o circulară către inspectoratele școlare județene, cu privire la situația salariilor din educație pe luna mai.

Conform prevederilor legale în vigoare la data începerii protestului și până la final, profesorii aflați în grevă nu vor fi plătiți.

„Vă rugăm să vă asigurați că drepturile salariale aferente lunii mai 2023 sunt corect calculate și în concordanță cu documentele din care rezultă atât prezența la unitatea de învățământ, cât și desfășurarea activităților prevăzute în fișa postului, conform legii.

Astfel, statele de plată a salariilor se întocmesc având la bază timpul efectiv lucrat.

Inspectoratele școlare județene/ISMB, la validarea statelor de plată a salariilor, vor verifica respectarea întocmirii corecte a acestora de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pe baza timpului efectiv lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, transmite Ministerul Educației, potrivit circularei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
image
actualitate.net
image
actualitate.net