Aproape 20% dintre tinerii români nici nu învață și nici nu muncesc! Este cel mai mare număr din Uniunea Europeană

Din păcate, țara noastră are cel mai mare număr din Uniunea Europeană, atunci când vine vorba despre tineri care nici nu învață și nici nu lucrează. Institutul European de Statistică Eurostat a arătat că 19,8% dintre tinerii români cu vârste între 15 și 29 de ani nu aveau nicio ocupație, în anul 2022. Media europeană este de numai 11,7%.

Procentul din România este peste media europeană
Procentul din România este peste media europeană

După țara noastră, pe locul doi în Uniunea Europeană se află Italia, unde 19% dintre tineri se află în această situație. Pe locul trei este Grecia, cu un procent de 15,4%. Iar dacă privim la polul opus, vom putea vedea faptul că cei mai mulți tineri din Suedia și Olanda fie urmează o formă de învățământ, fie au început deja să lucreze.

În perioada cuprinsă între 2012 și 2022, putem observa faptul că multe țări au reușit să reducă semnificativ numărul tinerilor care nici nu lucrează și nici nu urmează o formă de învățământ. La acest capitol, cele mai mari progrese au fost înregistrate de către țări precum Irlanda, unde reducerea procentului a fost de aproximativ 13%, cât și Bulgaria, unde numărul tinerilor aflați în această situație a scăzut cu 10%, în ultima decadă.

Aproape 20% dintre tineri nu lucrează și nici nu urmează o formă de învățământ

În Grecia, chiar dacă țara se află pe locul trei la această problemă, procentul tinerilor în această situație a scăzut cu peste 11%, în ultimii zece ani.

„Există încă un mit care este și perpetuat chiar de politicieni, că avem prea mulți studenți și că trebuie să ghidăm tinerii spre rute profesionale. Asta e o problemă majoră, pentru că dacă raportăm numărul absolvenților de studii superioare la totalul populației din România este foarte rău”, a declarat rectorul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, conform Digi 24.

„România se află într-o fază de emancipare, când nu mai ești dispus să faci lucruri pe care le făceai înainte. Tinerii, decât să lucreze în industria ospitalității, de exemplu să fie chelneri, sau să lucreze în alte servicii care nu li se par sofisticate preferă să nu lucreze. Mare greșeală. Tinerii vor să fie milionari și antreprenori peste noapte, dar fără educație asistăm la acest risc: asta e generația care va conduce România peste 15 – 20 de ani”, mai spune acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net