Atenție, români! Statul acordă 20.000 de lei - ce trebuie să faci ca să-i primești

Anunțul momentul făcut de Guvern. Românii vor putea beneficia de 20.000 de lei pentru renovarea casei, sumă de bani care ar putea fi disponibilă în câteva săptămâni, mai exact la începutul lunii aprilie.

bani romani bonus jpeg

Tanczos Barna, ministrul Mediului, este cel care a făcut acest anunț. Mai exact, este vorba despre programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Prin accesarea acestui program, românii ar putea să primească, la începutul lunii aprilie, 20.000 de lei de la stat, bani pentru renovarea locuinței. Însă, este bine de știut că această sumă va putea fi utilizată doar pentru instalarea panourilor solare.

Ce se dorește prin acest program

Scopurile principale ale acestui program sunt producerea energiei verzi și reducerea emisiilor de carbon. Ministrul Mediului a spus că, în acest moment, programul fotovoltaice pentru români este cel mai așteptat.

Atât din perspectiva producerii energiei verzi, cât şi din perspectiva reducerii emisiilor de carbon, programele finanţate de Administraţia Fondului pentru Mediu sunt foarte importante. Au crescut, în general, toate bugetele aferente programelor care vizează reducerea emisiilor de carbon.(…) Bugetul aprobat astăzi de Guvern, pentru anul 2023, al Administraţiei Fondului pentru Mediu vizează foarte multe programe. Programul care este cel mai aşteptat acum este cel pentru fotovoltaice pentru cetăţeni. Aici vorbim de un buget, la prima aprobare, de peste două miliarde de lei. Ne aşteptăm ca la rectificarea din vară să putem completa acest buget cu fonduri europene şi fonduri de la AFM, până la cel puţin 3 miliarde de lei. Aceasta este ţinta noastră pentru 2023”, a spus Tanczos Barna la sfârștul ședinței de Guvern.

Cine poate beneficia de acești bani

Această sumă de bani este destinată persoanelor fizice, dar și pentru acele asociații şi unităţi de cult care oferă servicii sociale. În acest moment, nu se cunosc detalii despre câți români se vor putea înscrie în porgramul Casa Verde 2023. Mai multe detalii o să fie cunoscute la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie, atunci când se va deschide aplicația pentru persoanele fizice.

Ne propunem ca înscrierea instalatorilor care pot realiza aceste lucrări în program să înceapă într-un termen de 8 – 10 zile. În paralel cu înscrierea acestor instalatori în program, deschidem aplicaţia pentru persoanele fizice la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, în funcţie de numărul instalatorilor şi în funcţie de derularea acelei prime etape”, a adăugat Ministrul Mediului, citat de infofinanciar.ro.

Bugetul alocat acestui program: două miliarde de lei

Ministrul Mediului a mai spus că bugetul de două miliarde de lei este destinat persoanele fizice, dar anul acesta a deschis posibilitatea finanţării şi pentru ONG-uri şi unităţi de cult. Mai exact, pentru acelea care oferă servicii sociale, acele entităţi care, de exemplu, oferă serviciile sociale în programele naţionale de copii care sunt cazaţi în aceste unităţi locative.

Până acum aceste entităţi n-au beneficiat de nicio finanţare. Criza energetică a afectat inclusiv acest sector şi cred că este foarte important ca, în colaborare cu Ministerul Muncii şi cu celelalte ministere, să vizăm şi acele sectoare care n-au fost avute în vedere până acum”, a mai afirmat Tanczos Barna.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
shutterstock 1772911847 jpg
finlanda jpeg
Sfântul Arhanghel Mihail   icoană de Gabriel Toma Chituc png
Ambulanță AREU Lombardia Foto Captură youtube jpg
DIICOT 3 jpeg
oracolul ana previziuni stirile diminetii cine va fi noul presedinte al romaniei in 2024 824093 jpg