Ultima de la Guvern. „Taxa pe soare”: cât trebuie să plătești pentru curentul produs de panourile solare

Ultima actualizare:

După ce că ne confruntăm cu o criză energetică, prețurile au sărit în aer la facturi, iar românii încearcă pe cât posibil să reducă atât cât se poate consumul, dar și să găsească soluții pentru a nu utiliza curentul, apelând, printre altele, la panourile solare, guvernanți s-au gândit că e o idee bună să introducă „taxa pe soare”. Partidele caută vinovați și dau vina unele pe altele.

Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock

„Taxa pe soare” a fost aprobată printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată la finalul lunii noiembrie de Guvern, prin care se prevăd taxe pentru utilizatorii de panouri fotovoltaice.

USR a acuzat Guvernul că a inventat „taxa pe soare”, PSD dă vina pe liberali. Ministrul Energiei a precizat că documentul a fost avizat şi de instituţii conduse de PSD. Se solicită retragerea de la publicarea în Monitorul Oficial și corectarea Ordonanței de Urgență a taxei pe soare.

Prin OUG, dat în seara de dinaintea mini-vacanței de ziua națională, guvernul Nicu – Marcel a atins noi culmi ale proastei guvernări: taxa pe soare. Deși ne aflăm în plină criză a energiei, statul român rămâne la fel de obtuz în modul în care caută soluții. Statul român e obsedat să finanțeze doar marile companii de stat. Statul român a blocat investițiile din fonduri europene în energie verde. Tot statul român pune acum piedici și taxe pentru românii care au investit din banii lor în energie verde. Până acum, acest guvern securisto-socialist ignora complet potențialul cetățenilor de a contribui la reducerea crizei. Acum face un pas mai departe: le pune piedică”, a transmis USR. 

Ce măsuri s-au luat și ce declară guvernații puteți citi pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Doru Viorel Ursu
image
image
image
image
image
image
Romania peisaj munti dealuri foto shutterstock jpg
blogger italian facebook jpg
cheddar branza jpg
Familia Regala la trooping the colour, Printesa Anne, Printesa Kate, Printul William, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie, Printul Edward, Printul George, Printul Louis, Printesa Charlotte   profimedia 0784047573 jpg
WhatsApp Image 2024 04 14 at 14 18 27 jpeg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
62417786 jpg
alcool pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net