Ultima de la Guvern. „Taxa pe soare”: cât trebuie să plătești pentru curentul produs de panourile solare

După ce că ne confruntăm cu o criză energetică, prețurile au sărit în aer la facturi, iar românii încearcă pe cât posibil să reducă atât cât se poate consumul, dar și să găsească soluții pentru a nu utiliza curentul, apelând, printre altele, la panourile solare, guvernanți s-au gândit că e o idee bună să introducă „taxa pe soare”. Partidele caută vinovați și dau vina unele pe altele.

Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock

„Taxa pe soare” a fost aprobată printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată la finalul lunii noiembrie de Guvern, prin care se prevăd taxe pentru utilizatorii de panouri fotovoltaice.

USR a acuzat Guvernul că a inventat „taxa pe soare”, PSD dă vina pe liberali. Ministrul Energiei a precizat că documentul a fost avizat şi de instituţii conduse de PSD. Se solicită retragerea de la publicarea în Monitorul Oficial și corectarea Ordonanței de Urgență a taxei pe soare.

Prin OUG, dat în seara de dinaintea mini-vacanței de ziua națională, guvernul Nicu – Marcel a atins noi culmi ale proastei guvernări: taxa pe soare. Deși ne aflăm în plină criză a energiei, statul român rămâne la fel de obtuz în modul în care caută soluții. Statul român e obsedat să finanțeze doar marile companii de stat. Statul român a blocat investițiile din fonduri europene în energie verde. Tot statul român pune acum piedici și taxe pentru românii care au investit din banii lor în energie verde. Până acum, acest guvern securisto-socialist ignora complet potențialul cetățenilor de a contribui la reducerea crizei. Acum face un pas mai departe: le pune piedică”, a transmis USR. 

Ce măsuri s-au luat și ce declară guvernații puteți citi pe adevărul.ro.

barbat suparat jpg
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
cub Otniela png
America Express Andreea Antonescu și Andreea Bălan Foto Antena 1
cub lidia buble png
facebook messenger jpeg
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg