Situațiile în care nu ai voie să depășești viteza de 30 km/h în localități. Regulile sunt clar, dar puțini români le știu

Ultima actualizare:

Regulile de circulație ar trebui să fie cunoscute de toți șoferii, însă există puțini conducători auto care știu că în numeroase situații nu au voie să circule cu o vitează mai mare de 30 km/h în localitate. Noul Cod Rutier vine cu informații proaspete în privința acestui subiect.

Limită de viteză / Foto: Pixabay
Limită de viteză / Foto: Pixabay

Când nu avem voie să depășim 30 de km/h sau 50 km/h

Există 10 situații în care șoferii sunt obligați să respecte viteza de 30 km/h în localitate și 50 km/h în afara acesteia. Iată care sunt, conform articolului 123 din Codul Rutier.

Se pare că șoferii nu au voie să depășească vitezele menționate anterior la trecerea prin intersecțiile nedirijate, în curbe deosebit de periculoase semnalizate în acest sens și respectiv acolo unde vizibilitatea este mai mică de 50 de metri.

De asemenea, aceștia trebuie să respecte regula și la trecerea pe lângă grupuri organizate, coloane militare sau cortegii, chiar dacă acestea sunt în mers sau staționate pe partea carosabilă a drumurilor cu o singură bandă de circulație pe sens. În plus, conducătorii auto trebuie să fie atenți și să se conformeze regulamentului și la trecerea pe lângă animale care sunt conduse pe acostament sau carosabil.

Restricții în privința vitezei

Dar...asta nu e tot! Restricțiile în privința vitezei se vor respecta și în alte cazuri. De exemplu, atunci când vizibilitatea este sub 100 de metri în condiții de ceață, ploi torențiale sau ninsori abundente. Chiar și atunci când carosabilul este acoperit cu polei, zăpadă, gheață, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Șoferii trebuie să aibă o atenție sporită în privința vitezei menționate mai sus și la trecerile de pietoni nesemaforizate, semnalizate prin marcaje și indicatoare, dar și atunci când drumul public are cel mult o bandă pe sens, iar pietonii intenționează să traverseze.

În zona de acțiune a indicatorului de avertizare „Copii” în intervalul 7:00-22:00 se respectă aceeași regulă. Să nu uităm de limita de viteză precizată nici în cazul în care ne întâlnim cu indicatorul „Accident”, sau la schimbarea direcției de mers prin viraje, pe drumuri cu denivelări semnalizate în acest sens.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI (3) jpg
Copil bolnav FOTO Shutterstock jpg
dig vaslui jpg
trandafiri, freepik jpg
vladimir putin gettyimages jpg
neil cox j antic nud biciclisti profimedia (3) jpg
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
aleea cununilor facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net