Atentie! Ultima zi a recensământului 2022. Amenzi de mii de lei pentru români

Ultima actualizare:

Recensământul 2022 se încheie duminică, 31 iulie. Românii care nu apucat să se recenzeze o pot face la centrele amplasate în spațiul public. Autoritățile avertizează că cei care nu au oferit datele personale pentru recensământ riscă amenzi de până la 3.000 de lei. 

Atentie! Ultima zi a recensământului 2022. Amenzi de mii de lei pentru români
Atentie! Ultima zi a recensământului 2022. Amenzi de mii de lei pentru români

Duminică, 31 iulie, este ultima zi în care cetățenii mai pot face recensământul. Codașii la recenzare pot merge centrele special amenajate, în stații de metrou, gări, mall-uri și chiar piscine. Românii care nu iau parte la recensământ vor suporta amenzi usturătoare de până la 3.000 de lei.

Vezi și: Lege de la Stat: 3.000 de lei amendă pentru cei care o nu respectă

Recensământul a fost deja prelungit de două ori, dat fiind interesul foarte scăzut al românilor. Inițial a existat o etapă online, apoi culegerea datelor din ușă în ușă. Cu toate acestea, o bună parte dintre români nu au făcut recensământul. Mulți nu au avut acces la tehnologia digitală, dar au existat și aceia care nu au vrut să deschidă ușa cenzorului. 

Duminică, 31 iulie, românii sunt așteptați la punctele special amenjate pentru a completa chestionarul pentru recensământ. În Capitală, cetățenii au parte de centre de recenzare chiar și la piscină, într-o încercare a autorităților de a-i face pe oameni să se recenzeze, îmbinând utilul cu plăcutul. În sectorul 6 al Capitalei se află cele mai multe puncte de recenzare, notează Antena 3

Puteți localiza cel mai apropiat centru de recenzat AICI

image

Recensământul 2022 a întâmpinat probleme de la început

Desigur recensământul 2022 a întâmpinat dificultăți încă de la început. Platforma online pe care cetățenii trebuiau să o acceseze a funcționat deficitar, astfel că în ciuda bunăvoinței oamenilor de a se recenza, acest procedeu a fost îngreunat. 

În ceea ce privește recenzarea din ușă-n ușă cu ajutorul cenzorilor, și aici a existat o problemă, lipsa unui personal competent. 

"În prima etapă putem vorbi despre o funcționare greoaie a platformei în anumite motive, din cauza unui număr mare de accesări simultane, iar în partea a doua putem aminti de lipsa recenzorilor, care a adus la îngreunarea procesului de recenzare", anunțau autoritățile.

Procesul de recenzare a fost inițial amânat din cauza pandemiei. INS a anunțat că până 28 iulie, s-au recenzat aproximativ 93% dintre cetățeni.

Pentru recensământul 2022, au fost înființate aproximativ 700 de centre, pe întreg teritoriul României, astfel că procesul de recenzare trebuia să fie finalizat până la data de 17 iulie. Din păcate, până la acel moment, doar 15% dintre cetățeni luaseră parte la recenzare. Astfel că autoritățiile s-au văzut nevoite să prelungească termenul limită până la 24 iulie. 

Citește și: Recensământ 2022, ultima strigare! S-a prelungit din nou termenul

A doua prelungire a termenului recensământului din 2022 fost 31 iulie, soluție la care s-a recurs din cauza numărului considerabil de persoane care nu completaseră chestionarul nici până la acea dată. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net