Lege de la Stat: 3.000 de lei amendă pentru cei care o nu respectă

Ultima actualizare:

Românii nu s-au înghesuit să colaboreze cu autoritățile pentru recensământul din 2022, așa că au fost impuse câteva măsuri, care să îi convingă pe cetățeni să se recenzeze. Data limită până la care persoanele se mai pot recenza a fost prelungită până la 24 iulie, iar cei care refuză să o facă riscă o amendă de 3.000 de lei. 

 Data limită a fost prelungită. Cine riscă o amendă de 3.000 de lei
Data limită a fost prelungită. Cine riscă o amendă de 3.000 de lei

Recensământul din 2022 dă bătăi de cap autorităților, după ce o bună parte dintre cetățeni nu s-au recenzat, astfel că termenul a fost prelungit până la 24 iulie. La 6 iulie, autoritățile au înființat 700 de centre de recenzare pe întreg teritoriul țării, însă, în ciuda eforturilor, procesul a decurs destul de încet, așa că termenul limită a fost prelungit până la 24 iulie. 

Cetățenii riscă amenzi de până la 3.000 de lei dacă nu participă la recensământul din 2022.

Citește și: Recensământ cu probleme. Voi v-ați confruntat cu această situație?

Desigur au existat câteva «hibe» în procesul organizat de autorități. Centrele de recenzare au fost deschise abia 8 iulie, o «soluție de avarie» neprevăzută în calendarul oficial. Alte elemente, care au încetinit finalizarea recensământului de anul acesta, la data stabilită, 17 iulie, au fost numărul mic de persoane care a utilizat platforma online, numărul mic de recenzori care au mers pe la casele oamenilor, precum și reticența cetățenilor de a discuta cu recenzorii. 

Nu rata nici: Recensământul 2022 se amână, din nou. Când vor bate recenzorii la ușă?

Doar 15% dintre români s-au recenzat până la data limită inițială

Cu doar câteva zile înainte de încheierea recensământului, doar 15% din populația României, 19 milioane de locuitori, s-au recenzat. 

Wow: Cât de periculoasă este recenzarea pe teren? Avocat: «Atenţie cui daţi buletinul»

Autoritățile vor fi nevoite să recurgă la amenzi usturătoare pentru cei care refuză să se recenzeze până la noua dată limită de 24 iulie. Cei norocoși pot scăpa cu «doar» 1.000 de lei amendă, dar se pot trezi și cu o sancțiune de trei ori mai mare, de până la 3.000 de lei.

În Bucureşti, persoanele au parte de 30 de puncte fixe de recenzare, în județul Cluj, se află 35 de centre, dintre care 8 în Cluj-Napoca. 

Iată harta cu toate punctele de recenzare de pe cuprinsul României, pe care o puteți accesa AICI.

image

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net