Recensământ 2022, ultima strigare! S-a prelungit din nou termenul

Ultima actualizare:

Recensământ 2022 a ajuns la ultima strigare. După ce termenul inițial (17 iulie) a fost prelungit cu o săptămână, autoritățile s-au dat peste cap și au mutat încă o dată linia de sosire. Motivul? La baza acestei decizii stă probabil numărul mare de persoane care nu s-au recenzat nici până acum.

Recensământ 2022, ultima strigare!
Recensământ 2022, ultima strigare!

Astfel, perioada de culegere a datelor pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a fost prelungită cu încă o săptămână, până la 31 iulie 2022, a transmis Institutul Național de Statistică într-un comunicat de presă.

Citește și: Recensământ cu probleme. Voi v-ați confruntat cu această situație?

Recenzarea va continua atât pe teren, cât și la punctele deschise în țară. Vezi AICI unde se află punctele fixe unde oamenii pot participa la Recensământ 2022.  

Iată și: Recensământ 2022. Cum se desfășoară etapa următoare, cu recenzor

Recensământ 2022! Termenul limită a fost mutat pe 31 iulie

Deoarece actele normative nu permit prelungirea perioadei de recenzare dincolo de data de 31 iulie, acesta devine ultimul termen de prelungire a Recensământulul din 2022.

Nu rata nici: Recensământul 2022 se amână, din nou. Când vor bate recenzorii la ușă?

„Primarii vor lua măsurile necesare pentru asigurarea încheierii contractelor conform modelului Contractului-cadru de servicii pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL 2021)”, se arată în Hotărârea emisă de Comisia Centrală pentru RPL2021, scrie Antena 3.

Aproape 17 milioane de persoane la nivel naţional au fost recenzate până miercuri, 20 iulie 2022. Procentul se ridică undeva la 87% din populaţia estimată, dar sunt anumite zone unde lucrurile au rămas în urmă.

Se pare că au fost probleme în București, Timișoara și Iași, unde primarii au refuzat să pună recenzori la dispoziție pentru efectuarea recensământului. Primăriile din Capitală au deschis 80 de centre de recenzare fixe, iar în restul țării sunt peste 700 de astfel de centre.

Cu acest prilej, INS face apel la populație să primească vizita recenzorului la reședință sau să meargă la unul dintre centrele fixe de recenzare, se arată într-un comuncat de presă emis de Institutul Național de Statistică.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net