Atenționare meteo de caniculă pentru următoarele trei zile. Pentru ce zone este valabilă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis ieri o avertizare de disconfort termic ridicat pentru toată ţara, ce va fi valabilă în următoarele trei zile, relatează Agerpres. Potrivit specialiștilor, în perioada 4-6 iulie temperaturile vor fi în creștereva accentuată mai ales în regiunile sudice şi estice.

Canicula lovește timp de trei zile România
Meteorologii spun că termometrele vor atinge 36 de grade în următoarele trei zile. Foto: adevarul.ro

În perioada 4-6 iulie indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Va fi caniculă în Lunca Dunării şi în Bărăgan, în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei şi în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 36 de grade.

Prognoza meteo pentru București

În București o sa avem parte de vreme frumoasă, dar și de caniculă în zilele de miercuri și joi (5 și 6 iulie) scrie b365.ro. Disconfortul termic va fi ridicat în aceste zile, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 și 35 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi de 18 – 20 de grade Celsius. Cerul din Capitală va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, când vor fi condiții pentru ploi, tunete și fulgere, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Meteorologii au em is și o avertizare de ploi

Meteorologii ANM au emis și o avertizare meteo Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină care vizează 13 județe ale țării valabilă pentru luni, până la ora 21.00. În Carpații Orientali și de Curbură, în sudul Moldovei, nordul Munteniei și în Dobrogea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.  

Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. 

Județe vizate sunt: Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea și Constanța 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
florin calinescu png
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net