Vreme la extreme în luna iulie, de la caniculă la vijelii puternice. Ce spun meteorologii

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 3 - 31 iulie 2023. România va trece de la ploi abundente și vijelii puterncie la un val de căldură, când se va instala canicula. Specialiștii spun că vremea în iulie va fi la extreme și că vom avea parte de zile cu disconfort termic accentuat și aer irespirabil.

De ce prognoza meteo nu se adevereste uneori  Sursa foto Pixabay png

Meteorologii au emis vineri prognoza pentru luna iulie, cunoscută și ca luna lui Cuptor. Primele zile vor fi marcate de ploi care se vor extinde în întreaga țară, dar vom avea parte de schimbări bruște de temperatură și vom trece de la vijelii la temperaturi ridicate.

Prognoza meteo 3 - 10 iulie 2023

Regimul termic se va situa peste cel obișnuit pentru această săptămână în regiunile sudice, estice, nordice și centrale, în timp ce în restul teritoriului va fi în general apropiat de cel normal. Regimul pluviometric va fi excendentar în regiunile vestice și sudvestice, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Prognoza meteo 10 - 17 iulie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice, sud-estice și centrale, în timp ce în restul țării se vor situa în jurul celor normale.

Regimul pluviometric se va situa în limite normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 17 - 24 iulie 2023

Mediile valorilor termice vor avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în estul, sud-estul și centrul teritoriului, în timp ce în rest se vor situa în jurul celor normale. Regimul pluviometric se va situa în limite normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 24 - 31 iulie 2023

Mediile valorilor termice vor fi peste cele normale pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în jurul celor normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nordice, iar în restul teritoriului se va situa în limite normale pentru acest interval.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net