Au sosit rezultatele simulării! Notele de la Evaluarea Națională dezamăgesc elevii

Ultima actualizare:

Conform programului stabilit de către Ministerul Educației, 29 Martie a fost data stabilită pentru comunicarea rezultatelor simulării examenului de Evaluare Națională. Ei bine, această dată a sosit, iar odată cu ea, un val de dezamăgire pentru mulți dintre elevii din România.

Notele cele mai mici au fost la Matematică. / foto: freepik.com
Notele cele mai mici au fost la Matematică. / foto: freepik.com

Săptămâna trecută, elevii din clasa a VIII-a s-au confruntat cu simularea examenului de Evaluare Națională, o șansă oferită de către Ministerul Educației în scopul determinării precise a nivelului la care sunt elevii, fără ca aceștia să se confrunte cu stresul examenului real. Conform programului creat de către Minister, pe 29 Martie, au fost comunicate rezultatele, iar pentru mulți elevi, acestea dezamăgesc.

Simulările au început luni, la materiile Limba și Literatura Română (20 Martie), Matematică (21 Martie) și Limba și literatura maternă (pentru elevii care au studiat în limba maternă, pe 22 Martie). Rezultatele erau programate pentru ziua de ieri, iar statisticile oferite de Minister nu sunt unele îmbucurătoare.

Matematica, materia unde dezastrul este cel mai mare

Conform datelor oferite de către Ministerul Educației, capitolul cel mai prost pentru elevi rămâne Matematica, unde aproximativ 40,8% dintre elevii care au participat la simulare au luat note cuprinse între 1 și 4. La polul opus, cel mai bine s-a stat la Limba și literatura maternă, unde doar 18,3% dintre copii au luat o notă sub 5. Ultima materie la care elevii au avut probă, Limba și literatura română, este pe o poziție intermediară între cele două, cu 24,7% dintre elevii luând o notă sub 5.

Chiar și printre cei care au înregistrat note de trecere, există un procentaj semnificativ pentru notele „medii”, adică între 5 și 7. Conform datelor de la Ministerul Educației, la Matematică, aproximativ 32.3% dintre elevi au luat note între 5 și 7. La Limba și literatura română, procentul pentru această grupă de note a fost de aproximativ 32,4%, în timp ce la ultima probă, Limba și literatura maternă, a fost de aproximativ 30,7%.

Trebuie menționat că aceste note nu se trec în catalog decât dacă elevul dorește acest lucru. 

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net