Autospeciale pirotehnice și autoplatforme performante, noile dotări ale pompierilor

12 autospeciale pirotehnice și 6 autoplatforme pentru salvarea de la înălțime au intrat în dotarea pompierilor, de astăzi! Prezent la inaugurare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a apreciat că „beneficiile sunt imense și se traduc prin creșterea gradului de protecție în caz de dezastre”. 

IGSU a primit 6 autoplatforme FOTO: IGSU
IGSU a primit 6 autoplatforme FOTO: IGSU

Cele 12 autospeciale intrate astăzi în dotarea IGSU fac parte din totalul de 19  achiziționate, valoarea unui astfel de mijloc tehnic fiind de aproximativ 270.000 de euro.

La finalul procesului de achiziție, acestea vor ajunge în 18 inspectorate pentru situații de urgență județene: , Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mureş, Neamţ, Sibiu, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență, anunță IGSU. 

Cum arată autospecialele pirotehnice  

Autospecialele pot fi folosite pentru asanarea terenului de muniţii rămase neexplodate din conflictele armate, pentru îndepărtarea podurilor de gheaţă şi a stâncilor care pot bloca drumuri. Acestea au un compartiment special pentru transport muniţii neexplodate (dispus în partea din spate a şasiului) şi două compartimente laterale pentru transport mijloace şi accesorii de distrugere muniţii şi pentru executarea lucrărilor de distrugeri cu ajutorul explozivilor în diferite medii.  

IGSU a fost dotat cu 12 autospeciale pirotehnice FOTO: IGSU
IGSU a fost dotat cu 12 autospeciale pirotehnice FOTO: IGSU

Autospecialele pirotehnice sunt prevăzute cu următoarele echipamente: detectoare de metale, costum de protecție pirotehnic pentru personalul specializat, căști și veste de protecție balistică, echipamente și accesorii utilizate pentru manipularea, transportul și asanarea munițiilor neexplodate, barcă pneumartică pentru 3 persoane, lanterne, rucsacuri pentru transportul explozivi. 

O autoplatformă costă 865.000 de euro 

Totodată, alte șase autoplatforme pentru salvarea de la înălțime de 45 m, din totalul celor 18 achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, completează parcul auto al inspectoratului general. 

Autoplatforma în valoare de 865.000 de euro  FOTO: IGSU
Autoplatforma în valoare de 865.000 de euro FOTO: IGSU

Brațul mobil permite și salvarea persoanelor rămase captive pe ape și alte medii aflate sub nivelul solului, până la adâncimea de - 8,2 m. Camera din dotarea autospecialei permite monitorizarea intervenției de la fața locului, din dispecerat. Valoare unui astfel de mijloc tehnic este de 865.000 euro.

Autospecialele sunt achiziționate prin proiectul Viziune 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare totală este de aproximativ 682 milioane Euro.

Voi fi întotdeauna un susţinător al demersurile menite sa eficientizeze activitatea de protecţie civilă. Prin astfel de investiţii, cei mai câştigaţi sunt cetăţenii şi comunităţile noastre. Beneficiile sunt imense şi se traduc prin creşterea gradului de protecţie în caz de dezastre, ca urmare a eficientizării capacităţii de răspuns a structurilor de intervenţie”, a declarat Lucian Bode, la recepţia primelor 12 autospeciale pirotehnice şi a 6 autoplatforme pentru salvare de la înălţime.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net