Avertisment din partea MAE! Sunt vizate destinațiile de vacanță preferate ale românilor

Dacă urmează să plecați din țară, pentru o mini-vacanță, în timpul zilelor libere din această perioadă, autoritățile vin cu ceva vești proaste. Ministerul Afacerilor Externe a avertizat românii că pot avea ceva probleme, în a ajunge la destinațiile lor preferate! Bulgaria, Grecia și Turcia sunt menționate de către autorități!

MAE avertizează românii înainte de vacanță
MAE avertizează românii înainte de vacanță

Odată cu cele câteva zile libere pe care le avem la dispoziție în această perioadă, mulți români și-au făcut deja planuri de vacanță! Iar, ca de obicei, atunci când vine vorba despre un concediu în afara României, trei țări rămân destinațiile favorite pentru turiști! Mai precis, este vorba despre Bulgaria, Grecia și Turcia, însă un avertisment venit din partea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a mai tăiat din entuziasmul românilor.

Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către Digi 24, MAE a menționat că în perioada 31 mai și 5 iunie, timpul de așteptare, la punctele de trecere a frontierei, va fi extrem de ridicat! Pentru a veni în sprijinul turiștilor, autoritățile au recomandat folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei, iar, pe deasupra, ni se mai spune să avem cu noi destulă apă, mâncare, cât și combustibil, pentru drum. Românii care intenționau să treacă frontiera pe la Ruse sunt avertizați că, pe data de 5 iunie, timpul de așteptare poate crește semnificativ.    

Autoritățile recomandă și alte puncte de trecere

Pentru a putea evita aglomerarea semnificativă a punctului de trecere Giurgiu-Ruse, MAE ne recomandă și alte locații. De exemplu, Vidin-Calafat, Nikopol-Turnu Măgurele, sau chiar Kardam-Negru Vodă, se numără printre locațiile alternative sugerate pentru a evita aglomerația și timpul de așteptare de la Giurgiu-Ruse.

Pe lângă aceste sfaturi, autoritățile au reamintit turiștilor români că, oricând se află într-o călătorie dincolo de granițele țării, ei au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care le poate oferi informații și sfaturi de călătorie.

Așa că, dacă vă numărații printre cei care urmează să tranziteze Bulgaria cu mașina, este necesar să vă informați și pregătiți din timp, altfel riscați ca, până când reușiți să treceți granița, zilele libere deja să se fi terminat!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net