Bacalaureat 2023. A început proba la Limba română. Subiectele, publicate în curând

Ultima actualizare:

Peste 130.500 de elevi au început luni, 26 iunie 2023, la ora 09:00, probele scrise ale Bacalaureatului. Elevii susțin proba la Limba și Literatura Română. Marți va avea loc examenul la Matematică sau Istorie, iar miercuri absolvenții vor susține proba la alegere a profilului și specializării. Absolvenții au avut de ales între Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie. Înainte de intrarea în sala de examen, elevii trebuie să cunoască regulile pentru a nu risca să fie scoși afară.

Elevii susțin proba la Limba și Literatura Română Foto: Shutterstock
Elevii susțin proba la Limba și Literatura Română Foto: Shutterstock

Probele au început la ora 9:00, accesul elevilor a fost permis în săli, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Timp de lucru la examen 

Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Beneficiază de prelungire (cel mult două ore) candidații cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile județene, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Cu ce au voie să facă elevii în sala de examen

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sălile de examen.

Obiecte interzise la examen

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.), precum și a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc.

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Calendar Bac 2023 

26 iunie 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – probă scrisă

27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – probă scrisă

28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – probă scrisă

29 iunie 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (12:00 – 18:00)

4 – 6 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor

7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net