Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și cu BAC-ul în 2023. Ultimul anunț făcut de Ligia Deca

Cadrele didactice se vor întoarce la clase și își vor continua activitatea firească a acestei perioade, respectiv încheierea mediilor, a anunțat Ligia Deca, Ministrul Educației. De asemenea, ministrul a anunțat că examenele naționale vor fi susținute conform programului stabilit deja.

În grafic. Evaluarea Națională și BAC-ul se dau după programul care a fost stabilit. Foto: Click.
În grafic. Evaluarea Națională și BAC-ul se dau după programul care a fost stabilit. Foto: Click.

Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și cu Bac-ul

"Ministerul Educației a luat toate măsurile pentru a menține o stare de normalitate a calendarului școlar și pentru a nu amâna examenele naționale atât de importante pentru ca elevii să poată să-și urmeze parcursul educațional.

În acest moment, odată cu anunțarea suspendării mișcării de protest, cadrele didactice se întorc în școli și procesele educaționale revin la normal urmând etapele firești, încheierea situației școlare, Evaluarea Națională și Examen de Bacalaureat cu echivalarea probelor de competențe cu mediile de pe parcursul liceului", a afirmat Ligia Deca.

Această declarație a fost făcută în contextul în care dascăli au decis să renunțe la grevă după ce liderii sindicali din Educație au ajuns la o înțelegere cu reprezentanții Guvernului.

Cum va fi stabilit salariului unui profesor debutant

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, în cadrul ședințelor Colegiilor liderilor celor două federații, au luat decizia suspendării grevei generale, condiționată de instituirea, în ordonanța de urgență ce urmează a fi aprobată în ședința de Guvern de astăzi.

Leafa de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut și care reprezintă 23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public;

În plus, prima tranșă de majorare salarială (50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) va fi de la 01.01.2024.

Profesori dezamăgiți și nemulțumiți

Numeroși dascăli sunt dezamăgiți și nemulțumiți de faptul că, greva generală s-a încheiat. ”Dragilor, se suspendă greva? Ce anunță televiziunile? Ce știți? Ce facem? Liderii ziceau că noi decidem când. Acum cine a decis? Eu nu!”, spune un profesor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net