Băiat de 14 ani, prins de poliţişti la volanul mașinii furate de la părinți. „Mă duc în el"

Șase copii, cu vârste între 14 și 17, ani sunt cercetați sub control judiciar, după ce au furat mașina mamei unuia dintre ei și au provocat un accident rutier. Totul s-a încheiat în momentul în care băiatul de 14 ani a intrat cu mașina într-un stâlp de metal. Accidentul s-a soldat cu pagube materiale. 

Șase copii au provocat un accident rutier Foto: Pixabay.com
Șase copii au provocat un accident rutier Foto: Pixabay.com

Băiatul a furat mașina părinților 

„Bă! Bă! Bă! Făceam accident, bă! Era să intrăm în stâlp!". În imagini, băiatul de 14 ani face orice ca să îşi impresioneze prietenii. „Nu intru, bă, că sunt prea şofer! Ia, fii atent, că mă duc în el". Teribilistul accelerează, apoi, când vede un grup de oameni pe stradă. Îngrozit de maşina care vine spre el cu viteză, cineva se aruncă pe trotuar.

Poliţiştii au identificat un minor de 14 ani din municipiul Ploieşti care ar fi sustrat un autoturism şi l-ar fi condus pe drumurile publice. Acesta le-ar fi permis şi altor 5 minori, cu vârstele cuprinse între 14 şi 17 ani să-l conducă", spune Laura Antimiu, purtător de cuvânt IPJ Prahova.

S-a oprit cu mașina într-un stâlp de metal

Periplul haotic parcurs de cei şase tineri s-a încheiat pe Şoseaua Nordului din Ploieşti. Fără permis de conducere şi gonind cu viteză, tânărul care se afla la volan a scăpat maşina de sub control şi s-a oprit într-un stâlp de metal de pe marginea drumului. 

Nu au fost răniţi grav în accident, iar poliţiştii îi anchetează în libertate. Psihologii îi avertizează pe părinţi să nu îşi înveţe copiii să conducă înainte de vârsta legală.  Dacă unul dintre prieteni îţi spune că nu ai curaj să conduci, eu vreau să-i demonstrez prietenului ăluia că am curaj şi, mai mult decât atât, chiar conduc, pentru că am condus cândva. Sentimentul în gaşcă este acela de a vrea să demonstrezi că ai apartenenţă. Chiar vrei să faci ce face gaşca sau chiar mai mult", spune Constantin Cornea, psiholog, pentru Observatornews.ro

Tragedia din parcarea Parcului Pantelimon - băiatul de 8 ani care a murit 

Incidentul de la Ploieşti vine la nici două luni după la tragedia din parcarea Parcului Pantelimon, când un băiat de opt ani a murit, iar sora lui a fost rănită grav de maşina condusă de un adolescent fără permis. Părinţii victimelor au aflat astăzi că nu pot primi automat despăgubiri - poliţia RCA a maşinii era falsă. Singura soluţie este să ceară daune în instanţă. 

Situaţia medicală a fetiţei nu este stabilizată, urmează tratament psihoterapeutic împreună şi cu părinţii, pentru că este un moment greu. Şi este foarte greu să estimăm ce cuantum vom cere", spune Cătălin Crăciunescu, avocatul familiei victimelor. Procurorii au extins urmărirea penală şi faţă de tânărul care i-a dar maşina adolescentului de 16 ani - va fi cercetat pentru ucidere din culpă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net