Băncile care oferă cele mai bune depozite bancare în septembrie 2024. Unde câștigi cei mai mulți bani la depozitele în lei sau euro

În luna septembrie 2024, cea mai mare dobândă pe care băncile o oferă pentru un depozit bancar, la termen de 12 luni, este de 7%. Pentru cei care nu știu un depozit bancar reprezintă, de fapt, depunerea la bancă a unei sume de bani pe o anumită perioada de timp. 

Cele mai bune depozite bancare în septembrie 2024
Cele mai bune depozite bancare în septembrie 2024

Ratele dobânzilor la depozitele bancare au scăzut în ultimele luni, dar sunt încă peste rata inflației, ceea ce reprezintă o bună modalitate de a îți proteja fondurile de creșterea prețurilor. Dacă te decizi să îți dechizi un depozit bancar în septembrie 2024 având disponibilă suma de 10.000 de lei vor câștiga, după 12 luni, o suma de 630 de lei, după impozitarea de 10%.

Anul trecut, cea mai avantajoasă dobândă pentru depozitul pe 12 luni era de 8,45%. În prezent, două bănci din România mențin încă dobânzi ridicate la depozite, oferind 7% pentru maturitatea de 12 luni.

TechVentures Bank

- Lei: 7%

- Euro: 3,05%

Tbi bank

- Lei: 7%

Salt Bank

- Lei: 6,25%

- Euro: 1,75%

Patria Bank

- Lei: 5,70%

- Euro: 2,80%

Raiffeisen Bank

- Lei: 5,50%

- Euro: 1,70%

Credit Europe Bank

- Lei: 5,25%

- Euro: 1,75%

Important de amintit este faptul că dobânzile depozitelor bancare au scăzut față de anii trecuți, atunci când ne confruntam cu o inflație de peste 10%. Depozitul bancar sau depozitul la termen reprezintă, de fapt, depunerea la bancă a unei sume de bani pe o anumită perioada de timp, numită și maturitatea depozitului. Aceasta poate fi de câteva zile, luni sau chiar ani. În toată această perioadă, în care tu depui în fiecare lună o sumă de bani, banca îți plătește o dobandă.

Fiecare instituție bancară are propriile reguli privind constituirea unui depozit, precum necesitatea de a depune o anumită sumă minimă, existența unui cont curent sau comisioanele percepute pentru diverse operații privind aceste instrumente de economisire.

În prezent, a devenit mult mai tentant pentru oameni să împrumute statul prin achiziția de titluri de stat. De exemplu, pentru o sumă depusă la bancă de 10.000 de lei, păstrată timp de un an, după impozitarea de 10%, câștigul este unul de aproximativ 630 de lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
pisica rosie a murit 33 ani profimedia jpg
paper 2588827 1280 jpg
obiect de tezaur unicat descoperit in olt   foto arhiva Adrian laurentiu manea (1) jpeg
inundatii galati   foto FB costel fotea7 jpg
inundatii polonia jpg
vot generic mana buletin in urna alegeri prezidentiale 2020 (3) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net