„Bărbatul suspectat de febră tifoidă nici măcar n-avea temperatură”

Ultima actualizare:

    Bărbatul suspectat de febră tifoidă a fost consultat de medici, în avionFoto: Click!
Bărbatul suspectat de febră tifoidă a fost consultat de medici, în avionFoto: Click!

Pasagerii care s-au aflat în același avion cu bărbatul suspectat de febră tifoidă povestesc indignați cum autoritățile române l-au umilit pe bolnav în fața lor. Mai mult, ei spun că au fost ținuți în aeronavă două ore, fără să li se comunice nimic.

Vestea că pe pista Aeroportului Otopeni a aterizat un avion în care se află un bolnav cu febră tifoidă a pus pe jar autoritățile, marți seară. O pasageră care s-a aflat la bordul aeronavei Turkish Airlines Istanbul-București a povestit, în exclusivitate pentru Click!, cum s-a desfășurat totul.

„La ora 18.45, avionul a decolat din Istanbul, așa cum trebuia. Am văzut când a fost adus într-un scaun cu rotile domnul bolnav. A fost urcat în avion de un angajat al aeroportului și de însoțitorul lui, nu era cu soția, așa cum s-a zis. Am înțeles că pacientul trăia de mai mulți ani în Guineea, la fel și domnul care îl însoțea. Bolnavul era foarte, foarte slab. Cred că avea glezna cât mânuța unui copil de 5 ani și era îngrozitor de palid. Arăta ca o persoană care suferă de o boală în fază terminală”, ne-a mărturisit Andreea.

„Totul a decurs absolut normal în timpul zborului, bolnavul nu s-a simțit rău, așa cum s-a spus. Tocmai de aceea, după aterizare (ora 19.45) când a văzut, săracul, că vin atâția medici la el și că toată lumea se ridică și se uită spre scaunul lui, i-a întrebat ce se întâmplă, că nu se simte rău”, a completat pasagera.

Aceasta spune că, imediat după aterizare, și-a dat seama că ceva nu este în regulă, când a văzut că avionul a rămas undeva pe pistă, departe de aeroport. „De obicei, astfel de aeronave mari sunt trase aproape de aeroport și se pune burduful ca să coboare călătorii. Nu ni s-a spus absolut nimic, s-au încuiat băile, iar ușile au rămas închise. La un moment dat, am văzut că în jurul nostru se adună mașini de pompieri, salvări, de poliție. Oamenii s-au cam panicat și au început să vocifereze. Am crezut că e vorba de vreun terorist. Apoi, au început să urce medici și asistente, care au venit spre domnul bolnav. Săracul, era puțin speriat, pentru că nu înțelegea ce se întâmplă. L-au întrebat dacă are febră și le-a zic că nu. Au apărut și Raed Arafat, și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care venise la „intervenție” cu pantofi cu toc stiletto. N-am înțeles care a fost rolul lor acolo. Într-un final, l-au luat pe om și l-au dus la salvare. Pe noi ne-au dat jos din avion după două ore, în care am înghețat de frig și nu ni s-a spus nimic. Am mai stat, apoi, o oră ca să ne luăm bagajele. A fost o bătaie de joc fără margini și la adresa acelui om bolnav, pentru că au făcut atâta zarvă în jurul lui, și la adresa noastră”, a încheiat Andreea.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani, care s-a îmbolnăvit în Guineea (Africa) se află internat, de marți seară, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București. Medicii au declarat că este foarte slăbit.

Pasagerii cursei Istanbul-București au devenit agitați când au văzut că pe pistă au ajuns polițiști, pompieri și medici
Pasagerii cursei Istanbul-București au devenit agitați când au văzut că pe pistă au ajuns polițiști, pompieri și medici

„I s-au luat analize. În momentul de faţă, ne este greu să afirmăm existenţa febrei tifoide. Din punct de vedere clinic şi biologic, nu s-ar susţine acest diagnostic. Din păcate, nu avem documente medicale foarte coerente. Avem un singur buletin de analize, din urmă cu câteva luni, care este total neconcludent legat de această boală. Asta este procedura, am trimis la Institutul Cantacuzino sau, în sfârşit, urmează acum să trimitem analizele pentru confirmare sau infirmare a acestei afecţiuni. Pacientul a plecat de acolo fiind consultat în prealabil acum, la începutul lunii septembrie, de către un medic care i-a dat dreptul de zbor. Din punctul acesta de vedere, şi ei l-au considerat a nu fi cu potenţial de risc. Nu are o stare generală extraordinar de bună, dar cel puţin în momentul de faţă nu pot afirma că starea de sănătate a dumnealui este într-un pericol mare. Este izolat pacientul, cum facem cu toţi pacienţii de acest fel. Până în momentul de faţă, nu avem niciun element sugestiv pentru această boală. Nu avem nici măcar certitudinea, din ce documente ni s-au prezentat în legătură cu existenţa acestei boli”, a declarat pentru Agerpres dr. Ștefan Lazăr, de la Spitalul „Victor Babeș”.

Specialistul a mai spus că pacientul le-a relatat că este bolnav cam de patru luni şi jumătate, că n-ar fi avut la momentul respectiv febră, că şi-ar fi făcut nişte analize şi că a primit un tratament injectabil care a fost administrat la domiciliu, nu în spital. Deci, nu a fost internat pentru această afecţiune. Probabil, nici ei (n.r. medicii )nu au avut certitudinea acestui diagnostic. Dacă era vorba despre aşa ceva, l-ar fi izolat”, a mai spus dr. Ştefan Lazăr.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net