Bărbatul ucis din gelozie în Arad va salva trei vieți. Familia și-a dat acordul pentru transplant

Ultima actualizare:

Bărbatul de 55 de ani, care a fost împușcat în cap și apoi înjunghiat în gât, în parcarea unui supermarket, după ce s-a trezit în mijlocului unui scandal de gelozie, va salva acum trei vieți.

Organele donate vor salva trei vieți / foto: Shutterstock
Organele donate vor salva trei vieți / foto: Shutterstock

Victima sângerosului atac este în moarte cerebrală, iar familia a fost de acord cu prelevarea de organe. Anunțul a fost făcut de directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, Cătălin Hreniuc.

Cătălin Hreniuc a declarat, marţi, pentru Agerpres, că o echipă mixtă de specialişti a realizat prelevarea de organe în noaptea de luni spre marţi.

„Pacientul a fost declarat în moarte cerebrală şi, cu consimţământul familiei, o echipă mixtă de medici de la Arad, Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca a realizat prelevarea de organe.

Este vorba de ficat şi rinichi, astfel că a fost oferită o nouă şansă la viaţă pentru trei pacienţi. Ficatul a fost prelevat şi transplantat la Spitalul Fundeni Bucureşti, iar rinichii, în Centrul de Transplant Cluj-Napoca”, a declarat Cătălin Hreniuc.

Bărbatul care va salva trei vieți a fost ucis cu sânge rece

Arădeanul a avut parte de un sfârșit violent. El a fost împuşcat în cap, iar apoi înjunghiat în gât cu o şurubelniţă, joi după-amiază, în parcarea unui supermarket din Arad, de un bărbat care credea că victima este amantul concubinei sale.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ramona Lungu, declarase că atacatorul are 50 de ani şi şi-a recunoscut faptele în timpul audierii, ulterior fiind arestat preventiv.

Potrivit  anchetatorilor, pe fondul geloziei, suspectul a urmărit-o pe femeie, cu care avea o relaţie de 25 de ani, iar când a văzut-o cu un alt bărbat în parcarea unui supermarket, i-a atacat pe amândoi.

Criminalul avea o armă la el, semn că atacul a fost premeditat, l-a împuşcat în cap pe bărbatul care îi însoţea concubina, iar apoi l-a înjunghiat în gât cu o şurubelniţă.

Concubină a bătut-o şi a călcat-o cu picioarele pe cap. La sosirea medicilor, după ce martorii au sunat la 112, bărbatul avea încă înfiptă şurubelniţa în gât.

Ambele victime au fost internate, însă bărbatul a fost în stare critică, intubat la Terapie Intensivă. Suspectul a fost cercetat iniţial pentru „violenţă în familie în modalitatea tentativei la omor calificat cu premeditare şi asupra a două sau mai multe persoane”, dar şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală. Procurorii urmează să schimbe încadrarea juridică a faptelor, în urma decesului victimei.

image
image
image
image
image
image
vin pexels jpg
edoardo santini instagram jpg
thomas susanne jeromin brazi craciun record profimedia (2) jpg
taximetrist erou facebook jpg
2 artificii 1922753369 jpg jpeg
1 dieta cu castraveti jpg jpeg
Chef Scărlătescu 2 jpg
Pasajul Europa Unita   Captura Foto Facebook jpeg