Bătrână de 87 de ani, dealer de droguri în Ialomița. Vindea canabis și cocaină cu 1.700 lei la fiecare tranzacție

Pe urmele lui Pablo Escobar! O bunicuță de 87 de ani din Ialomița a devenit traficantă de droguri. pensionara ar fi vândut cantități importante de cocaină și canabis cu suma de 1.700 lei la fiecare tranzacție. Bătrâna, care probabil este cea mai în vârstă persoană care a practicat vreodată această activitate ilegală, în România, a fost coordonată de nepotul ei din puşcărie.

Ea este bătrâna de 87 de ani, dealer de droguri în Ialomița / foto: colaj captură video Observator
Ea este bătrâna de 87 de ani, dealer de droguri în Ialomița / foto: colaj captură video Observator

O bătrână de 87 de ani din Ialomița a fost plasată sub control judiciar 60 de zile, fiind cercetată pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc, potrivit observator.ro. Femeia, probabil cea mai în vârstă traficantă de droguri din România, este acuzată că ar fi vândut cantități importante de cocaină și canabis, cu 1.700 de lei, la fiecare tranzacție.

„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anului 2023, doi inculpați și un suspect (membri ai aceleași familii), din care unul aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, au constituit un grup infracțional organizat având ca scop săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc, aceștia efectuând în perioada iunie 2023 – februarie 2024, activități de coordonare, colaborare și sprijinire în cadrul grupului, precum și activitățile de deținere, transport și vânzare de droguri de risc (canabis) și mare risc (cocaină) pe raza județului Ialomița”, a precizat IPJ Ialomița, într-un comunicat.  

Pensionara de 87 de ani nu recunoaște fapta

Oamenii legii au constatat că vindea cantități de canabis și cocaină cu suma de 1.700 lei la fiecare tranzacție, fiind coordonată de un nepot din puşcărie. La percheziţii, autoritățile i-au găsit în casă aproape trei kilograme de droguri şi în jur de 10 mii de euro. În urma perchezițiilor desfășurate joi, 29 februarie, au fost descoperite 22 de pungi din plastic transparent, cu aproximativ 2.4 kilograme de canabis.

„Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința acesteia, au fost identificate și ridicate 22 pungi din plastic transparent conținând aproximativ 2.4 kilograme canabis, suma de 44.950 lei, înscrisuri cu valoare probatorie, precum și alte mijloace de probă”, mai arată IPJ Ialomița.  

Contactată de jurnaliști, femeia a spus că nu știe cum au ajuns respectivele substanțe în ograda ei și că este nevinovată. De asemenea, vecinii sunt de părere că aceasta ar fi continuat afacerea ilegală a nepotului cât timp acesta se afla în închisoare, condamnat tot pentru trafic de droguri.

Având în vedere vârsta înaintată a bătrânei și problemele de sănătate pe care le are, nu a fost arestată. Ea a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net