Bilanț coronavirus pentru 17 februarie 2022. Rata de infectare în București continuă să scadă

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de 17 februarie. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 15.000 de cazuri noi. În București, rata îmbolnăvirilor scade pentru a 4-a zi consecutiv.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Autoritățile au anunțat joi că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat peste 15.000 de cazuri noi de COVID-19. De asemenea, au fost raportate 125 de decese, dintre care 3 anterioare intervalului de referinţă. Rata îmbolnăvirilor în Bucureşti este în scădere pentru a patra zi, fiind 36,64, faţă de 37,2, în urmă cu o zi.

"În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.374 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.073 mai puţin decât în ziua anterioară. Totodată, au fost raportate de către INSP 125 de decese (61 bărbaţi şi 64 femei), dintre care 3 anterioare intervalului de referinţă”, indică datele transmise joi.

Valul cinci al pandemiei scade în intensitate

Valul cinci al pandemiei în țara noastră începe să se manifeste mai slab, aflându-se pe un trend descendent, conform experților clujeni, dar și a ministrului Sănătății, medicul Alexandru Rafila. Autoritățile analizează îndeaproape datele raportate zilnic de către Grupul de Comunicare Strategică pentru a decide când vor aplica o relaxare a măsurilor. 

Peste 8 milioane de români sunt vaccinați împotriva SARS-CoV-2

În țara noastră s-au vaccinat peste 8 milioane de oameni, iar șeful DSU, Raed Arafat, spune că este insuficient. ”Faptul că noi am reuşit să vaccinăm peste opt milioane de oameni este... pentru România unde, din păcate, vaccinurile nu sunt bine văzute... nu numai cele de COVID, dar şi pentru alte boli. Eu zic că s-a făcut ceva dacă s-au vaccinat 8 milioane. Clar că este insuficient”, a declarat Raed Arafat, într-o emisiune la B1TV.

În România s-au înregistrat până în prezent, de la debutul pandemiei, 2.629.090 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 62.188 decese cauzate de acest virus. La nivel global s-au înregistrat peste 415 de milioane de cazuri și peste 5,8 milioane de decese. Cele mai afectate țări sunt SUA, India și Brazilia.

   Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net