Când se vor ridica restricțiile sanitare. Informații noi de la Alexandru Rafila

#Coronavirus

După mulți ani în care normalitatea a devenit un subiect controversat, Alexandru Rafila anunță când nu vom mai avea nevoie de certificatul digital anti-Covid, când nu vom mai purta masca de protecție în interior și care ar fi ultimele restricții care se vor ridica.

alexandru rafila jpg

Conform statisticilor, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, transmite că în doar câteva săptămâni s-ar putea să ajunge la o rată de incidență de 1, similară cu aceea de la jumătatea lunii decembrie. Totuși, o altă întrebare are în vedere restricțiile sanitare de protecție împotriva virusului Sars-Cov-2: când ne vom întoarce la normalitate?

Când nu vom mai purta masca de protecție în interior?

Alexandru Rafila apreciază că această creștere actuală a numărului de cazuri ne va face să înregistrăm valori apropiate lunii decembrie. Acesta preconizează că în luna martie vom ajunge la un alt platou.

„Opinia mea este că și scăderea aceasta va fi cel puțin la fel de rapidă ca și creșterea. Creșterea a fost timp de circa 5-6 săptămâni, începând cu sfârșitul anului 2021 - începutul anului 2022, și probabil că într-un interval de timp similar sau puțin mai scurt vom ajunge la valorile înregistrate la jumătatea lunii decembrie. Cred că mai degrabă în luna martie o să ajungem - un interval de patru săptămâni socotit de-acum, de la data de 10 februarie”,  a spus Alexandru Rafila. 

Legat de restricțiile sanitare impuse pentru combaterea virusului Sars-Cov-2, ministrul Sănătății a transmis că acestea se vor ridica gradual, amintindu-le oamenilor că au o datorie față de semenii lor. 

În funcție de evoluția numărului de cazuri și de severitatea acestora, măștile de protecție nu vor mai fi utilizate în interior, iar certificatul digital nu va mai fi necesar. Totuși, acesta amintește că aceste perspective se vor îndeplini doar dacă vom ajunge la o rată de incidență 1, așa cum am întâlnit în luna decembrie.

 „În următoarele 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri similar cu cel de la mijlocul lunii decembrie, deci la o incidență apropiată de 1, și atunci sigur că putem discuta despre o reevaluare a măsurilor de sănătate publică și chiar la renunțarea la anumite restricții, cum ar fi acest document, certificatul digital”, a spus Alexandru Rafila, conform Digi24.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
pele gettyimages 841963610 jpeg
Zile libere legale în 2023
caine covid carantina china foto twitter jpg
1 tulburari de somn jpg jpeg
David Popovici (AFP) 000 32CZ9Y6 jpeg
image
image
image
image
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan