Când se vor ridica restricțiile sanitare. Informații noi de la Alexandru Rafila

#Coronavirus
Ultima actualizare:

După mulți ani în care normalitatea a devenit un subiect controversat, Alexandru Rafila anunță când nu vom mai avea nevoie de certificatul digital anti-Covid, când nu vom mai purta masca de protecție în interior și care ar fi ultimele restricții care se vor ridica.

alexandru rafila jpg

Conform statisticilor, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, transmite că în doar câteva săptămâni s-ar putea să ajunge la o rată de incidență de 1, similară cu aceea de la jumătatea lunii decembrie. Totuși, o altă întrebare are în vedere restricțiile sanitare de protecție împotriva virusului Sars-Cov-2: când ne vom întoarce la normalitate?

Când nu vom mai purta masca de protecție în interior?

Alexandru Rafila apreciază că această creștere actuală a numărului de cazuri ne va face să înregistrăm valori apropiate lunii decembrie. Acesta preconizează că în luna martie vom ajunge la un alt platou.

„Opinia mea este că și scăderea aceasta va fi cel puțin la fel de rapidă ca și creșterea. Creșterea a fost timp de circa 5-6 săptămâni, începând cu sfârșitul anului 2021 - începutul anului 2022, și probabil că într-un interval de timp similar sau puțin mai scurt vom ajunge la valorile înregistrate la jumătatea lunii decembrie. Cred că mai degrabă în luna martie o să ajungem - un interval de patru săptămâni socotit de-acum, de la data de 10 februarie”,  a spus Alexandru Rafila. 

Legat de restricțiile sanitare impuse pentru combaterea virusului Sars-Cov-2, ministrul Sănătății a transmis că acestea se vor ridica gradual, amintindu-le oamenilor că au o datorie față de semenii lor. 

În funcție de evoluția numărului de cazuri și de severitatea acestora, măștile de protecție nu vor mai fi utilizate în interior, iar certificatul digital nu va mai fi necesar. Totuși, acesta amintește că aceste perspective se vor îndeplini doar dacă vom ajunge la o rată de incidență 1, așa cum am întâlnit în luna decembrie.

 „În următoarele 3-4 săptămâni vom ajunge la un număr de cazuri similar cu cel de la mijlocul lunii decembrie, deci la o incidență apropiată de 1, și atunci sigur că putem discuta despre o reevaluare a măsurilor de sănătate publică și chiar la renunțarea la anumite restricții, cum ar fi acest document, certificatul digital”, a spus Alexandru Rafila, conform Digi24.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net