Alexandru Rafila, întrebat dacă are curaj să își vaccineze fiul: «E pregătit și mă întreabă când urmează»

După ce au existat de-a lungul timpului mai multe discuții pe marginea acestui subiect, cu diverse abordări, Alexandru Rafila a declarat că nu are nicio problemă în a-și vaccina fiul, care are 11 ani. 

Alexandru Rafila a fost  întrebat dacă are curaj să își vaccineze fiul Foto: Arhivă
Alexandru Rafila a fost întrebat dacă are curaj să își vaccineze fiul Foto: Arhivă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat că nu are „niciun fel de reţinere” să îşi vaccineze copilul cu serul împotriva COVID-19, întrebat fiind dacă va face acest lucru. Mai mult decât atât, se pare că și fiul lui Rafila este pus în temă și chiar își întreba părintele când se va putea vaccina. 

Alexandru Rafila, întrebat dacă are curaj să își vaccineze fiul

Alexandru Rafila a fost prezent duminică, 23 ianuarie, în cadrul emisiunii „Insider Politic”, unde a dezvăluit că i-a explicat fiului său tot ce trebuie să știe în legătură cu vaccinul. Serul va fi disponibil pentru copiii cu grupa de vârstă cuprinsă între 5 și 11 ani începând cu 26 ianuarie, a mai spus ministrul.

Aici nu este vorba curaj, e vorba de o manoperă medicală care previne o boală sau posibilele complicaţii şi nu am niciun fel de reţinere în a face acest lucru. Chiar mă întreabă când îl vaccinez. Eu nu pot să îl vaccinez înainte să existe vaccin. El va fi disponibil începând cu ziua de 26 ianuarie (pentru copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani - n.r.).

Discuţiile legate de utilitatea vaccinării le ştie. L-am vaccinat şi împotriva gripei, am făcut-o şi anul trecut. Deja aici am o componentă proactivă, e pregătit şi mă întreabă când urmează să facem acest lucru", a răspuns Rafila, fiind întrebat dacă are curaj să îşi vaccineze copilul.

Potrivit ministrului Sănătății, nu este nimic „fenomenal” în a vaccina copii, și ar trebui introdusă în şcoli o materie de studiu privind prevenţia pe partea de sănătate, mai spune Rafila.

Nu este nimic fenomenal, spectaculos, cred că nouă ne lipseşte foarte mult partea asta de educaţie pentru sănătate, mai ales în domeniul prevenţiei, care nu înseamnă neapărat vaccinare, sunt multe alte lucruri care se leagă de prevenţie.

Şi dacă am reuşi în şcoli să introducem o astfel de disciplină serios făcută, după o curriculă, cu personal pregătit, o disciplină care să facă parte din curricula obişnuită de pregătire a elevilor, ar fi un mare câştig pe termen mediu şi pe termen lung, pentru că am avea o populaţie mult mai sănătoasă, care ar avea nevoie de mult mai puţine servicii de sănătate şi cred că ar putea să contribuie mult mai serios la dezvoltarea ţării", a mai explicat ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafila a discutat și despre situația în care se află România, în contextul pandemiei de COVID. Medicul este de părere că în luna februarie este foarte probabil ca peste 25.000 de persoane să fie infectate zilnic, având în vedere cât de ușor se poate trasmite varianta Omicron.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net