Bucureștiul devine capitala politică a Europei. 2000 de delegați discută strategia pentru europarlamentare

Ultima actualizare:

Congresul Partidului Popular European (PPE) a început la Romexpo, București, cu participarea a peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări.

Bucureștiul devine capitala politică a Europei. Foto: Facebook Klaus Iohannis
Bucureștiul devine capitala politică a Europei. Foto: Facebook Klaus Iohannis

Principala agendă a congresului este strategia pentru alegerile europarlamentare, stabilirea manifestului Partidului Popular European și desemnarea principalului candidat pentru șefia Comisiei Europene.

În cadrul Adunării Politice a PPE de marți, de la București, s-a acceptat înscrierea Ursulei von der Leyen în competiția pentru candidatura PPE la funcția de președinte al Comisiei Europene. Această decizie va fi votată la Congresul PPE de joi, începând cu ora 10:00.

Paralel cu Congresul, președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au programate întâlniri cu liderii prezenți la București. De asemenea, la Senat va avea loc o întâlnire între președintele PNL, Nicolae Ciucă, și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, iar la Romexpo va fi o întâlnire între Nicolae Ciucă și Ursula von der Leyen.

Eurodeputatul PNL prezintă lista completă a şefilor de state şi de guverne şi ai liderilor UE care vor lua cuvântul la congres: Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen - Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola - Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred WEBER - preşedintele României, Klaus IOHANNIS - prim-ministru Finlandei, Petteri ORPO - prim-ministrul Luxemburgului, Luc FRIEDEN - prim-ministrul Suediei, Ulf KRISTERSSON -preşedintele Ciprului, Nikos CHRISTODOULIDES -cancelarul Austriei, Karl Nehammer -prim-ministrul Irlandei, Leo VARADKAR - prim-ministrul Croaţiei, Andrej PLENKOVIĆ - prim-ministrul Poloniei, Donald TUSK - prim-ministrul Greciei, Kyriakos MITSOTAKIS - prim-ministrul Lituaniei, Ingrida SIMONYTE"

Programul zilei de miercuri

Congresul Partidului Popular European începe miercuri
Congresul Partidului Popular European începe miercuri

Programul oficial al zilei de miercuri cuprinde ședința Grupului PPE din Parlamentul European și prima sesiune plenară a Congresului PPE.

De asemenea, sunt programate întâlniri ale președintelui Klaus Iohannis cu liderii politici prezenți la București, inclusiv cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Premierul Marcel Ciolacu se va întâlni cu premierul Irlandei și cu președintele Parlamentului European.

Congresul PPE este un eveniment de amploare, găzduit de PNL, în parteneriat cu Partidul Popular European, și reunește lideri de stat, de guvern și de partide din întreaga Europă pentru a discuta și decide strategia politică a PPE pentru viitorul european.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net