Când nu vom mai avea nevoie de vize pentru America. Ce spune despre acest lucru Marcel Ciolacu

Premierul României, Marcel Ciolacu, a adus vești importante în cadrul vizitei sale oficiale în Statele Unite ale Americii, referitoare la posibilitatea eliminării vizelor pentru cetățenii români. Discuțiile privind această chestiune au avut loc în cea de a treia zi a vizitei sale, iar Ciolacu a oferit informații despre progresul și perspectivele legate de acest subiect.

Marcel Ciolacu. Foto: captură video.
Marcel Ciolacu. Foto: captură video.

România își dorește cu ardoare ridicarea vizelor pentru America

Într-o declarație recentă de la Capitoliu, premierul a subliniat că a discutat cu politicienii americani despre regimul vizelor pentru români. Anunțul vine într-un context în care România își dorește cu ardoare ridicarea vizelor pentru cetățenii săi care călătoresc în SUA.

Premieră istorică

Un moment deosebit de semnificativ menționat de Ciolacu este includerea securității la Marea Neagră în bugetul apărării al SUA pentru anul viitor. Aceasta reprezintă o premieră istorică și subliniază importanța regiunii în cadrul discuțiilor internaționale.

"Ce mă bucură este faptul că toți congresmanii cu care ne-am întâlnit înțeleg situația dificilă prin care trece România și toată lumea, dar absolut toată lumea ne-a mulțumit pentru ajutorul pe care l-am acordat Ucrainei și Republicii Moldova", a declarat premierul.

Încă mai sunt de îndeplinit criterii tehnice

În ceea ce privește eliminarea vizelor pentru cetățenii români, Ciolacu a specificat că există sprijin pentru această inițiativă, însă mai sunt de îndeplinit criterii tehnice. "Mai avem de îndeplinit un criteriu tehnic și aici va trebui să facem un efort dacă vrem cu adevărat să închidem această discuție la finalul anului 2024 și să fie pusă în aplicare în anul 2025", a adăugat el.

În legătură cu posibila rechemare a ambasadorului român în SUA, Andrei Muraru, Ciolacu a menționat că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre acest subiect. Cu toate acestea, a evidențiat că actualul context nu este favorabil și a insistat asupra datoriei diplomației române de a se manifesta în mod competent și echilibrat în relațiile internaționale.

image
image
image
image
image
image
copac jpg
camera hotel png
sala de clasa jpeg
image png
man 4134645 1280 jpg
 Carmen Brumă (46 de ani) este profesoară atunci când vine vorba de fitness și alimentație sănătoasă
Imparatul Traian FOTO Shutterstock jpg
uraniu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net