Când nu vom mai avea nevoie de vize pentru America. Ce spune despre acest lucru Marcel Ciolacu

Premierul României, Marcel Ciolacu, a adus vești importante în cadrul vizitei sale oficiale în Statele Unite ale Americii, referitoare la posibilitatea eliminării vizelor pentru cetățenii români. Discuțiile privind această chestiune au avut loc în cea de a treia zi a vizitei sale, iar Ciolacu a oferit informații despre progresul și perspectivele legate de acest subiect.

Marcel Ciolacu. Foto: captură video.
Marcel Ciolacu. Foto: captură video.

România își dorește cu ardoare ridicarea vizelor pentru America

Într-o declarație recentă de la Capitoliu, premierul a subliniat că a discutat cu politicienii americani despre regimul vizelor pentru români. Anunțul vine într-un context în care România își dorește cu ardoare ridicarea vizelor pentru cetățenii săi care călătoresc în SUA.

Premieră istorică

Un moment deosebit de semnificativ menționat de Ciolacu este includerea securității la Marea Neagră în bugetul apărării al SUA pentru anul viitor. Aceasta reprezintă o premieră istorică și subliniază importanța regiunii în cadrul discuțiilor internaționale.

"Ce mă bucură este faptul că toți congresmanii cu care ne-am întâlnit înțeleg situația dificilă prin care trece România și toată lumea, dar absolut toată lumea ne-a mulțumit pentru ajutorul pe care l-am acordat Ucrainei și Republicii Moldova", a declarat premierul.

Încă mai sunt de îndeplinit criterii tehnice

În ceea ce privește eliminarea vizelor pentru cetățenii români, Ciolacu a specificat că există sprijin pentru această inițiativă, însă mai sunt de îndeplinit criterii tehnice. "Mai avem de îndeplinit un criteriu tehnic și aici va trebui să facem un efort dacă vrem cu adevărat să închidem această discuție la finalul anului 2024 și să fie pusă în aplicare în anul 2025", a adăugat el.

În legătură cu posibila rechemare a ambasadorului român în SUA, Andrei Muraru, Ciolacu a menționat că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre acest subiect. Cu toate acestea, a evidențiat că actualul context nu este favorabil și a insistat asupra datoriei diplomației române de a se manifesta în mod competent și echilibrat în relațiile internaționale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net