Când s-ar putea renunța la starea de alertă din țară. Declarațiile lui Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, luni, 21 februarie, despre situația stării de alertă din țara noastră, explicând că nu consideră necesară prelungirea acesteia, în contextul pandemiei de COVID-19.

ând s-ar putea renunța la starea de alertă din țară Foto: Pixabay
ând s-ar putea renunța la starea de alertă din țară Foto: Pixabay

Numărul infectărilor cu COVID-19 în România este într-o continuă scădere, așadar ne putem aștepta în viitorul apropiat la renunțarea restricțiilor și a stării de alertă. Această soluție este propusă și de liderul PSD Marcel Ciolacu, care a declarat că ar trebui să intrăm și noi în „aceeași logică cu restul Europei”.

Marcel Ciolacu, despre starea de alertă din România

Cred că starea de alertă nu mai trebuie prelungită pe teritoriul României. Poate ar fi fost oportun, în cazul în care nu am fi găsit o soluție în zona de energie, să avem o stare de urgență pe energie, dar starea de alertă pentru pandemie, părerea mea e că nu mai trebuie prelungită”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a specificat însă că nu a discutat încă pe marginea acestui subiect cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și nici cu premierul Nicolae Ciucă. Totuși, consideră că populația țării noastre a căpătat imunitate, în urma îmbolnărivirilor. 

Când eram în opoziție tot timpul am comentat că eram tot timpul defazați de restul Europei. Cred că trebuie să intrăm în aceeași logică ca restul Europei.

Avem o imunitate, pentru că ne-am îmbolnăvit, Cred că depășim restul Europei. La București cred că s-a depășit deja 85% și știți foarte bine că am fost unul dintre cei mai mari susținători ai vaccinării și cred că cu cel puțin o doză ar trebui să se vaccineze. Asta este realitatea, nu că este un succes imunizarea prin boală”, a mai spus liderul PSD, care a vorbit despre o eventuală stare de urgență în energie, în cazul în care nu se găsește o soluție în această zonă.

Ce spune Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat, luni, că România a trecut cu bine peste valul cinci al pandemiei și că în acest moment, în țara noastră, nu se pune problema unui val șase. De asemenea, Rafila a anunțat că vor fi luate treptat măsuri de relaxare, prima măsură fiind renunțarea la purtarea măștii de protecție în exterior. „Îmi doresc să avem sărbătorile de Paște fără restricții în România”, a mai spus ministrul.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net