Când se primesc tichetele pentru masa de Paște. Despre ce sumă este vorba

Autoritățile s-au decis să acorde tichete pentru Paștele 2024, destinate românilor cu venituri mici. Cei care îndeplinesc criteriile trebuie să știe că nu vor beneficia automat de acest sprijin, ci trebuie să depună cererea pentru voucher. Tichetele vor fi distribuite începând cu 18 aprilie. 

Bani pentru Paște 2024 Foto: Shutterstock
Bani pentru Paște 2024 Foto: Shutterstock

Când se primesc tichetele de Paște 

Cererile pentru tichetele acordate de stat pentru masa de Paște au avut ca termen de depunere 10 aprilie 2024, la sediul Direcției Publice de Protecție Socială. Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care să aibă venituri modeste și să completeze o cerere standardizată, prezentând actul de identitate și alte documente justificative privind veniturile lor.

Distribuirea tichetelor sociale va fi realizată de Poșta Română începând cu data de 18 aprilie 2024 și se estimează că până la data de 26 aprilie 2024 acestea vor ajunge la toți cei îndreptățiți. Suma acordată de stat poate fi utilizată exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare, fiind o măsură menită să ofere sprijin în perioada sărbătorilor de Paște.

Cine o să primească tichetele 

Tichetele vor fi distribuite către mai multe categorii de persoane, printre care se numără cetățenii cu venit minim de incluziune, persoanele cu handicap, pensionarii cu venituri mici și cei fără venit declarat, cu vârsta peste 60 de ani.

Fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet, iar sumele diferă în funcție de bugetul fiecărui județ, putând varia între 70 și 150 de lei sau să nu fie acordate deloc. Beneficiarii nu au voie să cumpere băuturi alcoolice și țigări cu acești bani.

Ce ajutoare de la stat vor primi românii în acest an

Începând cu luna martie, românii vor primi mai mulți bani pe card, după ce au fost majorate ajutoarele de la stat. Printre acestea se numără indemnizația de șomaj, ajutorele sociale pentru persoanele cu handicap și indemnizația pentru creșterea copilului.

După indemnizația de șomaj, crește și indemnizația pentru persoanele marginalizate și pentru cei cu dizabilități. Astfel, indemnizația lunară pentru persoanele cu dizabilități se va majora la 462 de lei (de la 419 lei), în cazul existenței unui handicap grav (70% din ISR), și la 350 de lei (de la 317 lei), în cazul handicapului accentuat (53% din ISR). De asemenea, alocația lunară de plasament, stabilită de Legea 272/2004, va ajunge de la 1.081 de lei la 1.194 de lei.

Pe lângă aceste majorări, Guvernul promite mai mulți bani și pentru tinerii care vor să se angajeze în acest an. Ministerul Muncii a anunțat că în anul 2024 se vor oferi stimulente financiare pentru tinerii șomeri care își găsesc un loc de muncă. România se confruntă cu o criză a forței de muncă și cu un număr mare de tineri care nu lucrează sau abandonează școala de la o vârstă fragedă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net