Veste bună pentru milioane de români. Vor primi bani de la stat, de Paște

Ultima actualizare:

În acest an, mai mult de 2,5 milioane de români vor primi sprijin financiar sub forma tichetelor de Paște, într-o inițiativă menită să susțină categoriile sociale cu posibilități reduse. Statul român va elibera tichete sociale în valoare de 250 de lei, distribuite în șase tranșe, beneficiind astfel de sprijin românii cu handicap, pensionarii, beneficiarii de legi speciale și persoanele de peste 65 de ani care primesc venit minim, inclusiv cei fără adăpost.

Bani. Foto: arhiva.
Bani. Foto: arhiva.

Beneficiile tichetelor de Paște

Aceste tichete de Paște vor permite beneficiarilor să achiziționeze produse alimentare, articole de curățenie și igienă personală sau pentru locuință, medicamente, haine și încălțăminte. Într-un gest de solidaritate, statul român se angajează să sprijine aceste categorii sociale vulnerabile, asigurându-le resursele necesare pentru a face față cheltuielilor cotidiene.

Când se pot depune cererile pentru acești bani

Persoanele eligibile pot depune cererile pentru obținerea tichetelor în intervalul 19 februarie - 15 martie 2024. Această perioadă oferă posibilitatea beneficiarilor să se asigure că îndeplinesc condițiile necesare pentru a primi sprijinul financiar.

În luna aprilie, cardurile sociale vor fi încărcate, marcând astfel începutul sprijinului financiar acordat de statul român. Ministrul Adrian Câciu a confirmat că acest sprijin va fi distribuit în șase tranșe pe parcursul anului, cu o valoare de 250 de lei la fiecare două luni. Totodată, plafonul pentru persoanele eligibile a crescut la 2000 de lei, deschizând accesul la sprijin financiar pentru un număr mai mare de români.

Extinderea plafonului

Guvernul a decis să extindă plafonul de venit până la care se acordă tichetele pentru o masă caldă, ajungând la 2000 de lei. Astfel, toți românii cu un venit de 2000 de lei vor beneficia de sprijinul financiar oferit în patru tranșe de către Guvern. Estimările indică faptul că aproximativ 2,5 milioane de cetățeni din România vor beneficia de aceste carduri, reprezentând un gest semnificativ de solidaritate și susținere în 2024.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
autostrada romania ucraina jpg
pensie jpg
labirintul logo jpeg
image png
coji de cartof in ghiveci colaj pexels,pixabay jpg
crima moldova jpg
intersectie aglomerata bucuresti jpeg
lacul oasa jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net