Categoria de pensionari care va primi 1500 de lei din partea statului. S-a modificat legea și mulți pot beneficia de ajutor

Se dau bani de la stat și pentru acești români, de acum din 2024. Este vorba despre pensionarii vulnerabili. Vor primi 1.500 de lei, iar banii vor intra o data la două luni.

Ajutoare de 1.500 de lei pentru pensionari Foto: Shutterstock
Ajutoare de 1.500 de lei pentru pensionari Foto: Shutterstock

Ajutor de 1.500 de lei pentru pensionari

Ministerul Investițiilor a anunțat că pensionarii vulnerabili vor primi 1.500 de lei ajutor în anul 2024. Banii se dau sub formă de vouchere, o dată la 2 luni, și sunt în valoare de 250 de lei. Foarte important de știut este faptul că, de două ori pe an, se oferă și ajutoare constând în alimente. În total, în 2024, aceste vouchere însumează 1.500 de lei, scrie newsweek.ro.

„Începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei la 2 luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului este propusă de MIPE, printr-un proiecte de Hotărâre, supus începând de astăzi dezbaterii publice. Tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de două ori pe an, de pachete cu alimente”, potrivit oficialilor.

Care pensionari beneficiază de aceste ajutoare

Oficialii au anunțat și cine beneficiază de aceste ajutoare foarte importante, mai ales în condițiile scumpirilor pe bandă rulantă și a creșterii taxelor și impozitelor. Este vorba despre  pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

O sa primească ajutor și copiii şi adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, dar și familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei.

Cine va mai beneficia de ajutor

Se vor bucura de ajutor și familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei, dar și familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare, dar și persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net