Vești proaste pentru pensionari. O parte dintre ei vor pierde un ajutor important oferit de stat

Ultima actualizare:

Din păcate, începând cu 1 ianuarie 2024, mii de pensionari din România se vor confrunta cu pierderea unui important ajutor financiar acordat de stat, iar acest scenariu se conturează ca urmare a modificărilor aduse în procesul de indexare a pensiilor.

Pensionar nemulțumit. Foto: arhiva.
Pensionar nemulțumit. Foto: arhiva.

Un număr semnificativ de pensionari, beneficiari ai voucherelor pentru alimente, vor vedea că acestea nu vor mai fi încărcate pe cardurile lor din cauza deciziei de a nu ajusta plafonul aferent acestui sprijin financiar.

Până în prezent, acești pensionari primesc 250 de lei o dată la două luni, transferată pe cardurile distribuite anterior de către Poșta Română. În acest an, au fost acordate cinci tranșe în februarie, aprilie, iunie, august și octombrie, ultima tranșă fiind programată pentru luna decembrie.

Schimbări în sistemul de vouchere pentru alimente

Cu toate acestea, începând cu anul viitor, indexarea pensiilor se va face cu rata inflației, iar plafonul pentru acordarea voucherelor pentru alimente rămâne neschimbat. Această decizie înseamnă că, în timp ce pensiile vor crește în funcție de inflație, beneficiarii acestor vouchere nu vor beneficia de aceeași ajustare financiară.

Beneficiarii acestui program includ pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale, persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, familiile monoparentale, precum și familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Ultima tranșă de voucere pentru alimente din 2023

În ciuda acestei schimbări nefericite, ultima tranșă de vouchere pentru alimente din 2023 va fi virată în luna decembrie, oferind beneficiarilor suficient timp pentru a efectua ultimele cumpărături înaintea sărbătorilor de Crăciun și Revelion.

Este esențial ca pensionarii afectați să fie conștienți de această modificare și să își ajusteze bugetele pentru a compensa pierderea acestui important sprijin financiar. În același timp, această situație subliniază necesitatea de a monitoriza și dezbate în continuare aspectele sociale care influențează viața pensionarilor și a celor cu venituri reduse în societatea românească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
canalul corint jpg
Aer polar - ger - vremea- meteo- frig- inghet- FOTO Shutterstock
rosii castraveti ardei (1) jpg
Sebastian Burduja fb jpg
PASAPORT SUA foto shutterstock jpg
constantin necula foto inquam
the emperor napoleon in his study at the tui jpg
Lacul Amara, zămislit dintr un vechi curs al Ialomiţei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net