Când va adera România la Schengen terestru. Anunțul important al lui Marcel Ciolacu

Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că România va reuși să adere la spațiul Schengen terestru până la sfârșitul acestui an, subliniind că a reușit să soluționeze problemele care au împiedicat acest proces în trecut.

România va adera la Schengen terestru anul acesta / foto: Shutterstock
România va adera la Schengen terestru anul acesta / foto: Shutterstock

El a făcut referire la eforturile sale și ale guvernului pentru a depăși dificultățile legate de aderarea la Schengen, menționând că, după un eșec al fostului guvern, au fost făcute progrese atât în ceea ce privește componenta maritimă, cât și cea terestră.

„Am rezolvat problema Schengen-ului, după ce guvernul anterior a avut un eșec în gestionarea acestui dosar, atât pe plan maritim, cât și terestru. Până la sfârșitul acestui an, vom finaliza procesul de aderare pe partea terestră,” a declarat premierul în cadrul unui interviu pentru România TV.

Premierul Ciolacu are garanții că românii ajung în Schengen în curând

Întrebat dacă există garanții pentru această aderare, Ciolacu a răspuns cu încredere: „Anul acesta, România va intra în Schengen terestru. Cu siguranță”.

De asemenea, el a adăugat că dispune de informații suplimentare care îi permit să facă aceste declarații optimiste, însă a refuzat să ofere detalii suplimentare, dorind să păstreze discreția asupra unor aspecte sensibile.

Premierul a subliniat și rolul dialogului diplomatic pe care l-a purtat, împreună cu ministrul de Interne și ministrul de Externe, cu partenerii europeni, inclusiv cu oficialii din Austria, țară care și-a exprimat în trecut opoziția față de aderarea României la Schengen.

„Atât eu, cât și ministrul de Interne și ministrul de Externe, am avut discuții constructive cu partenerii noștri din Uniunea Europeană, inclusiv cu Austria,” a explicat Ciolacu.

Totuși, România a fost recent respinsă din nou în încercarea de a adera la Spațiul Schengen terestru, potrivit unei decizii oficiale a Uniunii Europene, unde opoziția Austriei a continuat să reprezinte principalul obstacol.

O nouă decizie a Consiliului pentru Justiție și Afaceri Interne, programată pentru 12-13 decembrie, va fi esențială pentru stabilirea datei ridicării controalelor la frontierele terestre interne între România și Bulgaria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lacul colibita jpg
Dohovnicul lui IPS Teodosie jpg
image png
familia corvinilor jpg
Mita doctor medic euro bancnote FOTO Shutterstock jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (1) jpg
still 21050769 6032 still jpg
sofe4 actu foto baza soferi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net