Germania suspendă Spațiul Schengen. Reintroduce controalele de pașapoarte la toate frontierele. De ce s-a luat această măsură drastică

Ultima actualizare:

Germania a decis să suspende temporar principiul de liberă circulație în cadrul Spațiului Schengen și să reintroducă controalele de pașapoarte la toate frontierele terestre. Decizia a fost anunțată de ministrul de interne, Nancy Faeser, în încercarea de a reduce numărul persoanelor care intră ilegal în țară fără viză. Potrivit surselor guvernamentale, Faeser a informat deja Comisia Europeană cu privire la această măsură.

Spațiul Schengen. Foto: Shuterstock.
Spațiul Schengen. Foto: Shuterstock.

De ce s-a luat această măsură

Reluarea controalelor la frontiere are drept obiective principale limitarea migrației ilegale și combaterea amenințărilor venite din partea grupărilor teroriste islamiste și a organizațiilor de criminalitate transfrontalieră. Aceste măsuri vin pe fondul unei creșteri a presiunilor migratorii și a cerințelor de securitate sporite în Europa.

Începând din octombrie 2023, Germania a reintrodus deja controale la frontierele cu Elveția, Cehia și Polonia, măsuri care au fost repetat prelungite. De asemenea, controale similare sunt în vigoare încă din 2015 la frontiera cu Austria, ca parte a răspunsului la criza migrației din acel an.

Conform surselor citate de agenția Dpa, actuala coaliție de guvernare din Germania are în vedere adoptarea unor măsuri extinse pentru a interzice intrarea unor migranți, în conformitate cu legislația Uniunii Europene. Aceasta vine după ce opoziția conservatoare, blocul CDU/CSU, a cerut în mod repetat măsuri mai stricte de control la frontieră.

Deși nu au fost furnizate încă detalii suplimentare, decizia Germaniei de a intensifica controalele la frontiere reflectă o preocupare tot mai mare pentru gestionarea fluxurilor migratorii și menținerea securității naționale.

Impactul suspendării Spațiului Schengen

Toate țările vecine cu Germania fac parte din Spațiul Schengen, ceea ce a permis, până acum, circulația liberă a persoanelor între aceste state. Suspendarea temporară a acestui principiu ar putea avea un impact major asupra fluxurilor comerciale și de călătorie din regiune, creând potențiale întârzieri și dificultăți la granițe.

Aceasta nu este prima dată când o țară Schengen reintroduce controale la frontiere, însă decizia Germaniei de a extinde aceste măsuri la toate granițele sale reprezintă un pas semnificativ în contextul actual al migrației și securității în Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mic dejun FOTO shutterstock jpg
e5782f61 b219 4e10 85bf 5bf9292a1d0f jpeg
fier de calcat jpg
citit carte barbat istock jpg
epidemie gripa spaniola 1918 jpg
satul pietrisu alohotels jpg
pepeni de dabuleni jpg
gracie freeman instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net