Când vor intra pensiile în luna februarie. Categoria de seniori care va primi mai mulți bani

Ultima actualizare:

În luna februarie 2024, seniorii din România se pregătesc să primească pensiile, iar unii dintre aceștia vor avea parte de o creștere a veniturilor, datorită sumelor aferente cardurilor sociale pentru alimente și mese calde.

Seniorii din România se pregătesc să primească pensiile. Foto: arhiva.
Seniorii din România se pregătesc să primească pensiile. Foto: arhiva.

Când este programată plata pensiile pe luna februarie

Plata pensiilor este programată să se efectueze în intervalul 1-15 februarie, iar aceasta se va face fie direct pe cardurile bancare ale pensionarilor, fie la domiciliul acestora, în funcție de opțiunile stabilite anterior.

Pentru cei care au optat pentru primirea pensiei la domiciliu, în cazul în care nu sunt găsiți acasă, aceștia pot ridica suma cuvenită de la ghișeele poștale, însoțită de talonul de pensie, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În mod obișnuit, pe data de 12 a fiecărei luni (dar nu mai târziu de 13), pensionarii primesc sumele cuvenite pe cardurile bancare, colaborând cu băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenții pentru plata drepturilor de pensie.

Peste 1.100.000 de pensionari au beneficiat de o creștere de 150 de lei la pensie

Un aspect important de menționat este că, începând cu luna ianuarie a anului 2024, peste 1.100.000 de pensionari au beneficiat de o creștere de 150 de lei la pensie. Această majorare a afectat în principal beneficiarii indemnizației sociale, sau așa-numitei pensii minime, care s-a indexat cu 13,8% începând cu 1 ianuarie 2024.

Casa de Pensii a informat că această creștere s-a aplicat beneficiarilor sistemului public de pensii a căror sumă totală din pensii și indemnizații se situează sub valoarea de 1.125 de lei. Această sumă, denumită "Indemnizație socială pentru pensionari," este destinată să asigure un nivel minim de trai pentru acești beneficiari.

Printre cei care au beneficiat de această creștere, 1.036.177 sunt pensionari din sistemul public, în timp ce 105.886 sunt pensionari proveniți din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

Pe de altă parte, există pensionari care, la recalculare, ajung să primească o pensie de până la 6.000 lei lunar, în special dacă au avut o carieră lungă și, în mod semnificativ, dacă au grupe de muncă, conform informațiilor furnizate de Newsweek.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net