Care pandemie? Revelionul 2022, ca pe vremuri!

De Revelion, românii s-au bucurat de chefuri, de concerte şi de ospeţe, uitând, de cele mai multe ori, de masca de protecţie şi de distanţare. Putem spune că oamenii au petrecut, la răscrucea dintre 2021 şi 2022, ca altădată. Spectacole şi dans în stradă, bună dispoziţie în restaurante, hore în jurul focului - iată reperele distracţiei.

Bucureşti. Miile de oameni prezenţi în Parcul IOR  au fost încântaţi de concertul trupei Carla’s
Bucureşti. Miile de oameni prezenţi în Parcul IOR au fost încântaţi de concertul trupei Carla’s

Petreceri de pomină în toată ţara! De la Bucureşti în Maramureş, de la Constanţa la Braşov, din Bucovina în Oltenia, românii s-au distrat ca la faimoasele Revelioane de pe vremuri, atât pe stradă şi în curţile pensiunilor, cât şi la restaurante şi în propriile apartamente. Pandemia a fost, în cele mai multe cazuri, uitată, astfel că distanţarea şi masca n-au mai fost de actualitate la cumpăna dintre ani.

Carla’s Dreams, artificii şi lasere

În Capitală, doar Primăria Sectorului 3 a organizat un eveniment public. Mii de bucureşteni au avut parte de o petrecere organizată în Parcul IOR, începând cu ora 22.00. Pe scena amplasată lângă statuia Calul Titanilor au urcat Puya, Carla’s Dreams şi DJ Manuel Riva. Recitalul artiştilor a încins atmosfera, iar oamenii au cântat, au aplaudat şi au dansat, bucurându-se de momentele care le-au lipsit atâta amar de vreme, din cauza restricţiilor impuse de COVID-19. Mai mult, privitorii au fost răsplătiţi cu un grandios spectacol de artificii, cu flăcări şi cu lasere, care s-au oglindit în apa lacului şi care au creat imagini de basm.

image

Alţi bucureşteni au ales cârciumile din Centrul Vechi, unul dintre locurile faimoase pentru distracţie. Au fost prezenţi şi mulţi străini, care aflaseră că în România se pot distra în voie toată noaptea. Oamenii au plătit între 200 şi 700 de lei pentru a-şi rezerva un loc la localuri şi la terasele încălzite. Chiar dacă regula certificatului verde şi capacităţii de ocupare în limita a 50 la sută din capacitate a funcţionat în restaurante, afară nimeni nu a mai putut controla nimic.

Bucureşti. Distracţie în Centrul Vechi
Bucureşti. Distracţie în Centrul Vechi

Oamenii au stat unul lângă altul, fără măşti, iar patrulele de poliţie au fost neputincioase, arată digi24.ro. În bucătăriile restaurantelor a fost agitaţie. Astfel, au fost pregătite preparate diverse, printre care se numără şi peştele, care nu poate lipsi în noaptea dintre ani. Pe străzile Capitalei, petrecăreţii s-au putut deplasa în voie, profitând de lipsa restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte.

Porc la proţap şi petrecere cu măşti

Sâmbăta de Sus. Un deliciu: porc la proţap
Sâmbăta de Sus. Un deliciu: porc la proţap

Cine a venit în Maramureş nu a regretat. În Breb, un sat vestit pentru tradiţii, turiştii au avut foc de tabără şi bucate pregătite de gazde în casă. Pălinca şi voia bună au fost nelipsite din meniu, contribuind la atmosfera de sărbătoare.

Valea Prahovei. Tradiționalele pahare cu șampanie, la miezul nopții
Valea Prahovei. Tradiționalele pahare cu șampanie, la miezul nopții

După miezul nopţii, petrecerile s-au încins şi mai tare. În jur de 20.000 de turişti au luat cu asalt Valea Prahovei. La Predeal, petrecerea pe care o plănuiau pe pârtie nu le-a fost stricată nici măcar de ploaie, fiindcă turiştii s-au adăpostit sub umbrelele teraselor, potrivit digi24.ro.

Sâmbăta de Sus. Ionuţ şi Elena şi-au pus altfel de măşti
Sâmbăta de Sus. Ionuţ şi Elena şi-au pus altfel de măşti

Şi în comuna Sâmbăta de Sus (Braşov), la poalele Munţilor Făgăraş, distracţia a fost la ea acasă. Turiştii au petrecut trei zile şi trei nopţi, la fel ca în poveşti. Oaspeţii au avut parte de porc şi pui la proţap, carnaval şi hore de să-ţi rupi opincile, pe ritmurile muzicii populare. “A fost ca pe vremuri, ne-am simţit extraordinar. Aproape că uitasem ce înseamnă un chef adevărat, cu lăutari şi chiuituri”, se destăinuie, pentru Click!, Ionuţ şi Elena, doi turişti veniţi tocmai din Delta Dunării.

Inna i-a înnebunit pe olteni

Craiova. Entuziasm la spectacolul oferit de Inna
Craiova. Entuziasm la spectacolul oferit de Inna

Nu toate primăriile oraşelor au organizat evenimente, dar cele care au făcut-o nu s-au zgârcit. La Buzău, Revelionul în stradă a costat peste 700.000 de lei, iar la Craiova - 440.000 de lei, mai arată digi24.ro. În centrul Craiovei, mii de olteni au asistat la concertul Innei, care s-a dezlănţuit pe o scenă de 17 metri. 

Craiova. Entuziasm la spectacolul oferit de Inna
Craiova. Entuziasm la spectacolul oferit de Inna

Şi în centrul Constanţei, pe bulevardul Tomis, a fost distracţie mare. După focurile de artificii, oamenii au dansat pe ritmurile mixate de la pupitrul DJ-ilor. La malul mării au fost lansate focuri de artificii în 7 zone ale oraşului, timp de 7 minute. Şi la Brăila a fost petrecere în aer liber.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net