Care sunt prețurile din cel mai aglomerat weekend de pe litoralul românesc! Cât costă o felie de pizza și o gogoașă. Pe bugetar îl arde la buzunar

Ultima actualizare:

Tot mai mulți turiști aleg să-și petreacă vacanțele pe litoralul românesc, iar Mamaia rămâne una dintre cele mai râvnite stațiuni. Numai că prețurile nu mai sunt aceleași ca anul trecut. Toate serviciile au acum un cost mult mai mare. În acest weekend, pe litoral, gradul de ocupare al unităților de cazare este aproape de 100%, iar numărul total de turiști de la mare a ajuns la aproape 130.000, potrivit estimărilor făcute de specialiștii agențiilor de turism.

Weekend aglomerat pe litoral Foto: Facebook
Weekend aglomerat pe litoral Foto: Facebook

Prețurile în cel mai aglomerat weekend din Mamaia 

În acest weekend, prețurile pentru cazări au variat semnificativ de la o stațiune la alta. De exemplu, un sejur de cinci zile la un hotel de 3 stele, în Mamaia, a costat în jurul sumei de 1.000 lei de persoană. Și șezlongurile au costuri variabile. 

Dacă vrei să folosești șezlongul de pe plajă, află că va trebui să plătești 40-50 de lei. Numai în timpul săptămânii se închiriază cu 30-40 lei. Prețurile pot ajunge chiar și la 100 de lei dacă alegi o plajă mai exlusivistă. 

Un baldachin situat la malul mării te va face să scoți din buzunar între 200-250 de lei pe zi. Sunt și mulţi cei care preferă „stilul clasic”, adică să stea la soare întinşi pe cearşaful adus de acasă. Numai că pe unele plaje private şi acesta se plăteşte, iar faptul că trebuie să plătească îi nemulţumeşte pe mulţi turişti. 

Cât costă o felie de pizza sau o gogoașă

Nici prețurile la mâncare nu au scăpat și sunt mai mari ca anul trecut. În august 2024, porumbul fiert se vinde cu 10 lei. O porție de hamsii de 100 de grame costă 10 lei. Tentaculele de calamar ajung să coste 29 de lei, 100 de grame. O gogoașă costă 7 lei, iar o clătită cu ciocolată, 15 lei. 

 Un burger și cartofii prăjiți costă în jur de 50 de lei, iar o felie de pizza are un preț de 12 lei. O bere costă, pe plajă, 15-20 de lei. Turiștii se plâng că prețurile sunt tot mai ridicate, mai ales acum în plin sezon estival, și sunt nevoiți să scoată prea mulți bani din buzunar pentru câteva zile de odihnă.

După 15 august, prețurile vor scădea 

După 15 august, prețurile vor scădea ușor. Astfel, persoanele care au evitat până acum litoralul românesc din cauza prețurilor ridicate pot să înceapă să se pregătească pentru o vacanță după data de 15 august. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
image
actualitate.net
image
actualitate.net