Care sunt șansele ca Ion Iliescu să fie închis din cauza Dosarului Revoluției?

Fostul procuror militar Dan Voinea își exprimă părerea despre șansele ca Ion Iliescu să fie închis pentru informațiile care vor ieși la iveală în Dosarul Revoluției Române din anul 1989. Procurorul este de părere că judecătorii se vor feri să ia decizii tranșante care l-ar implica pe fostul președinte al României. 

Ion Iliescu este cercetat în Dosarul Revoluției din 1989
Ion Iliescu este cercetat în Dosarul Revoluției din 1989

În opinia fostului procuror militar, implicarea lui Ion Iliescu în anumite momente delicate ale Revoluției din decembrie 1989 va fi foarte greu de demonstrat, așadar judecătorii se vor feri să ofere un verdict radical și să îl condamne la închisoare pe fostul președinte al României, Ion Iliescu. 

Citește și: Cine moștenește toată averea lui Ion Iliescu 

„Nu cred că vreun judecător cu capul pe umeri din țara asta va lua o decizie de condamnare împotriva lui Ion Iliescu. Judecătorii vor fapte clare, anchete bine făcute. Or, Ion Iliescu din câte cunosc dosarul, nu a comandat diversele dispozitive militare care au deschis focul în acele zile de decembrie. Poate fi complice, din clipa în care s-a mutat la sediul Ministerului Apărării. A existat un asemenea moment, atunci în acea perioadă! Din acea clipă nu mai poate invoca scuze de genul Nu am știut, nu cunosc!”, a declarat Dan Voinea, conform Impact.ro. 

Întrebat dacă în perioada în care a coordonat ancheta în Dosarul Revoluției, din partea procuratorii, a descoperit vreun terorist, procurorul a oferit un răspuns simplu și clar. 

Vezi și: Cu cine a sărbătorit Ion Iliescu împlinirea a 92 de ani 

Ion Iliescu este acuzat că a contribuit la amplificarea psihozei privind terorismul 

„Nu am identificat niciun terorist! În toate dosarele pe care le-am cercetat, și sunt câteva zeci, cele dedicate situației din orașele Timișoara, Sibiu, Cluj, nu există așa ceva. Mergând pe firul anchetelor am ajuns doar la militari sau diverse subunități militare. Am colaborat cu 21 de polițisti criminaliști în anchetele deschise. Mai toate anchetele ne-au dus către acțiuni ale armatei. Din clipa în care am cerut Jurnalul de acțiuni ale diverselor detașamente militare, acolo unde sunt trecut oră cu oră ce acțiuni s-au desfășurat, din ordinul cui, cine a participat și ce efecte s-au înregistrat, ancheta nu a fost deloc dificilă!”, a comentat Dan Voinea. 

Vă reamintim că Dosarul Revoluției a fost trimis din nou în instanță de procurorii militari. Ion Iliescu este acuzat că în perioada 22-30 decembrie 1989, în mod repetat a indus în eroare opinia publică prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate, cu consecința amplificării psihozei generalizate a terorismului.

Sursă foto: Profimedia

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net