Ion Iliescu împlinește azi 92 de ani. Cu cine a petrecut fostul președinte al României

Ultima actualizare:

Ion Iliescu a împlinit azi frumoasa vârstă de 92 de ani și a celebrat acest moment special alături de soția sa Nina. În 2020, fostul președinte declara că deși nu mai este tinerel, capul îl are ,,întreg".

ion iliescu 0 jpeg

Azi președintele Ion Iliescu a împlinit 93 de ani, iar fostul președinte al României a petrecut această zi specială, într-o manieră discretă alături de soția, Nina. 

În ultimii ani, starea de sănătate a fostului președinte al României a fost una delicată și a fost internat de câteva ori. Acum doi ani, Iliescu a suferit de probleme cardiace serioase, care au necesitat intervenție medicală.

Ion Iliescu a suferit câteva intervenții omplexe la inimă în 2017, când i-au fost montate câteva stenturi, iar una dintre operaţii a fost făcută la Paris în 2007.

liescu s-a retras din viața puablică și nu a mai avut nicio aparițiedin martie 2017, când a mers la Parchetul General, după ce a fost citat în dosarul Revoluţiei În respectivul dosar, fostul președinte al României a fost trimis în judecată pentru infracţiuni împotriva umanităţii.

Ion Iliescu a reacționat vehement împotriva desființării Institutului Revoluției Române

Fostul politician s-a exprimat foarte vocal în 2019 față de decizia Guvernului de desființare a Institutului Revoluției Române, condus de el. Ion Iliescu a ctiticat dur decizia, ca fiind ,,inadmisibilă".

Iliescu a reacționat în 2019 și față de incidentul în care a fost implicat Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman, care a fost trimis în judecată pentru infracțiuni contra umanității în dosarul Revoluției. 

Voiculescu a fost agresat fizic de protestatari cu o cârjă la Troița de la Universitate, iar Iliescu a comentat că nici după trei decenii românii nu au învățat nimic din Revoluția de la '89. 

Ion Iliescu s-a născut la 3 martie 1930. În decembrie 1989, Ion Iliescu a condus FSN, partid care a fost transformat ulterior în PDSR, apoi în PSD. A condus statul român ca șef al CFSN şi CPUN până la alegerile din mai 1990, când a fost ales preşedinte al României.

Iliescu a fost reales președinte de două ori și a mai avut două mandate între 1992-1996 şi 2000-2004.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net