Cât de des se dezinfectează autobuzele și tramvaiele din Capitală. Ce spun reprezentanții STB

Ultima actualizare:

    Autobuzele sunt dezinfectate după fiecare retragere de pe traseu Fotografii: STB
Autobuzele sunt dezinfectate după fiecare retragere de pe traseu Fotografii: STB

Mijloacele de transport în comun sunt o sursă de infectare cu coronavirus. Asta spun mulți români, având în vedere că barele de susținere, scaunele, butoanele sunt atinse de mii de oameni în fiecare zi. Dar, iată că cei de la Societatea de Transport București (STB) spun că depun eforturi pentru ca toate autobuzele și tramvaiele din Capitală să fie curățate zilnic, înainte de a pleaca pe traseu.

La începutul pandemiei de coronavirus, mulți români au preferat să nu mai folosească mijloacele de transport în comun, în special în București, unde există un flux mare de călători.

Le-a fost teamă că s-ar putea infecta, mai ales că tramvaiul, autobuzul sunt spații închise și cu multe locuri pe care le atingi și ar putea fi contaminate.

Tramvaiul este dezinfectat cu ajutorul unui atomizor
Tramvaiul este dezinfectat cu ajutorul unui atomizor

Acum, însă, chiar dacă numărul de îmbolnăviri a crescut enorm de mult, bucureștenii au revenit la viața lor. La orele de vârf se circulă intens.

Doar că cei de la STB țin să aducă în atenție faptul că vehiculele se dezinfectează la retragerea în unitate. Asta înseamnă o dată pe zi, din cauza faptului că la terminale nu se poate realiza operațiunea de dezinfecție. 

”STB SA intensifică eforturile de curățare, igienizare și dezinfectare a tuturor vehiculelor aflate în circulație, pentru a oferi un mediu sigur de deplasare călătorilor, respectând toate măsurile de prevenire a infecției cu virusul SARS COV 2, conform prevederilor legale. Procesul de decontaminare se efectuează zilnic, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și se aplică în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor. Astfel, toate suprafețele cu care călătorii intră în contact sunt dezinfectate. Totodată, pentru a menține un grad sporit de confort, este important ca fiecare călător în parte să tină cont de recomandările privind conduita socială responsabilă pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. De fiecare dintre noi depinde în ce condiţii călătorim”, au transmis reprezentanții STB.

Reguli de călătorie în contextul pandemiei cu coronavirus

Din 18 mai, după relaxarea restricțiilor de circulație, au fost scoase pe traseu toate mașinile din parcul propriu, iar călătorii sunt obligați să moarte mască și să păstreze distanța regulamentară de 1,5 m.

Toate suprafețele din mijloacele de transport în comun sunt spălate cu substanțe pe bază de clor
Toate suprafețele din mijloacele de transport în comun sunt spălate cu substanțe pe bază de clor

Totodată, urcarea în autovehicule se face doar prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși și se pot ocupa scaunele din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum și un rând în picioare.

În mod normal, înghesuiala nu este permisă, astfel că polițiștii și jandarmii opresc des vehiculele STB în trafic, pentru a vedea dacă regulile sunt respectate. Amenzile pronesc de la 500 de lei.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/masuri-impotriva-coronavirusului-stb-anunta-ca-va-decontamina-toate-cele-1600-

de

https://www.click.ro/utile/sanatate/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-coronavirus-cauze-simptome-si-cum-se-trateaza

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a României și Florin Enache foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Casă tătărească din Dobrogea. Fotografie de Anatole Magrin (© Imago Romaniae)
question 2736480 1280 jpg
preot vasile ioana jpg
shutterstock 1882314418 jpg
Donald Trump la un miting electoral (© Facebook / Donald J. Trump)
ninsori jpeg
Laura Crișan este adusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
KV WSCM jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net