Când vine iarna peste Europa! Ce „anomalii” sunt anunțate în următoarele două săptămâni

Ultima actualizare:

Potrivit meteorologilor de la Severe Weather Europe, la jumătatea lunii noiembrie vom avea parte de temperaturi mai scăzute și vor fi ninsori. Vorbim despre un val de aer rece, nordic, peste Europa, mai ales în partea centrală și de vest. 

Schimbarea meteo așteptată în următoarele două săptămâni va aduce anomalii
Schimbarea meteo așteptată în următoarele două săptămâni va aduce anomalii

 Schimbarea meteo așteptată în următoarele două săptămâni va aduce anomalii  

Începutul sezonului de iarnă afectează centrul și estul Statelor Unite, Canada și părți din vestul și centrul Europei. Schimbarea meteo așteptată în următoarele două săptămâni va aduce anomalii, potrivit modelului meteorologic.

În Europa, în cea mai mare parte a continentului este mai cald decât în ​​mod normal, cu excepția extremității nord-vestice și a părților centrale. Dar o schimbare a vremii urmează de săptămâna viitoare în emisfera nordică. Săptămâna viitoare, modelele meteo vor fi foarte diferite pe măsură ce aerul mai rece va fi eliberat din regiunile polare.

Cum va fi vremea în România 

Privind peste Europa, putem observa că zona de joasă presiune va aduce un debit rece, nordic, în părțile centrale și vestice, crescând și potențialul de zăpadă în zonă. În România, potrivit acestor modele, vreme va fi ușor diferită de zona de vest și centrală a Europei. După ce în această săptămână peste țara noastră a fost un front de aer rece, vremea se va încălzi săptămâna viitoare.

Prognoza pentru ninsori arată același lucru: un potențial de ninsori crescând în Marea Britanie, Irlanda și părțile centrale și vestice ale continentului. Privind Europa, putem vedea o anomalie continuă a aerului rece care ajunge dinspre nord-vest în jos în părțile centrale. Acest lucru se întâmplă din cauza rotației în sens invers acelor de ceasornic a unui sistem de joasă presiune, coborând aerul rece pe partea sa de vest și aerul mai cald în sus pe partea sa de est.

Cum va fi vremea în luna decembrie 

Peste Europa, meteorologii observă un model cu două zone de înaltă presiune și o zonă potențială de joasă presiune între ele, acoperind părțile de nord-vest și centrale ale continentului.

„Nu vedem o anomalie adecvată a aerului rece, dar absența anomaliilor calde arată o potențială rută pentru aer mai rece adus de zona de joasă presiune. Se extinde de la nord-vest în jos în părțile centrale. Dacă am fi la sfârșitul lunii decembrie sau ianuarie, un astfel de model ar aduce o perioadă de iarnă de lungă durată. Întrucât ne aflăm încă la mijlocul lunii noiembrie, frigul și zăpada vor fi de o intensitate mai mică, dar vor atinge totuși o zonă mai mare și vor aduce o vreme foarte diferită de cea din prima jumătate a acestei luni.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Aniston și Matt LeBlanc GettyImages 1447109068 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
teodora jpeg
Zăpadă la munte - ninsoare - meteo -vremea FOTO Shutterstock
Proces electoral într-o secție de vot în timpul turului I al alegerilor pentru funcția de președinte al României și pentru referendumul legat de Capitală, București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caine Foto Ilegis jpg
muncitori foto pixabay
masa craciun shutter jpg
amfora pixabay png
ten frumos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net